Binance Labs, инвестиционното подразделение на гиганта в областта на криптовалутите

...
Binance Labs, инвестиционното подразделение на гиганта в областта на криптовалутите
Коментари Харесай

Binance инвестира в ново начинание – Биткойн стейкинг

Binance Labs, капиталовото поделение на колоса в региона на криптовалутите Binance, разгласи на 27 февруари инвестицията си в Babylon, протокол за стейкинг на Биткойн (BTC).

Това бележи забележителен прогрес в нововъведенията в региона на криптовалутите, като дава опция на притежателите на Биткойн да стейкват активите си на блокчейн с консенсусен механизъм за доказване на залог (Proof-of-Stake, PoS). Babylon усъвършенства процеса, като отстрани нуждата от настойничество на трети страни, мостови решения или обвиващи услуги, осигурявайки сигурен и безпроблемен способ за приемане на рентабилност непосредствено от Биткойн върху PoS блокчейн.

Този способ обезпечава режещи стопански гаранции за сигурност на PoS веригите, като в същото време улеснява ефикасното освобождение на стейкнатите токени, като по този метод покачва ликвидността на притежателите на Биткойн. Като употребява пазарната капитализация на Биткойн за капитали, Babylon понижава зависимостта от родни токени за сигурност, като по този метод смекчава инфлационния напън и икономическите провокации, свързани с обезпечаването на нововъзникващи вериги.

Протоколът уголемява полезността на Биткойн оттатък съхранението на стойност, като предлага на притежателите на токена децентрализирано средство за приемане на рентабилност.

Babylon се приготвя за стартирането на главната си мрежа през второто тримесечие на 2024 година след приключването на етапа на тестовата мрежа. Екипът възнамерява да вкара разнообразни функционалности, в това число протокол за стейкинг на Биткойн, протокол за времево маркиране на флагманската криптовалута и протокол за наличност на Биткойн данни, като употребява опциите на BTC за времево маркиране и резистентност на цензура, с цел да усъвършенства функционалностите на блокчейн плана и да разшири потребителската му база.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР