Киев официално уведоми Съвета на Европа, че Украйна частично преустановява“

...
Киев официално уведоми Съвета на Европа, че Украйна частично преустановява“
Коментари Харесай

Киев частично преустановява задълженията си по Европейската харта за правата на човека

Киев публично уведоми Съвета на Европа, че Украйна „ отчасти прекратява “ осъществяването на отговорностите си в границите на Европейската харта за правата на индивида. По силата на военното състояние в страната няколко члена от Конституцията са отчасти суспендирани - както е разрешено от член 15 от Европейска конвенция за правата на човека. Те се отнасят до неприкосновеността на жилището, тайната на кореспонденцията, ненамесата в персоналния живот, свободата на напредване, словото, митингите. Тъй като военното състояние влезе в действие в Украйна още в деня на пълномащабното съветско навлизане преди повече от две години, огромна част от рестриктивните мерки са свързани с признатия неотдавна спорен закон за наборната военна работа, който съдържа, наред с други неща, редица ограничавания на правата на мъжете във военна възраст, които могат да се отклонят от наборната военна работа.

 

 
Всички мъже в наборна възраст, които по разнообразни аргументи са решили да избягат от Украйна след 24 февруари 2022 година, са получили юридически статут и обществени придобивки в съответните страни единствено по една причина - украинското си поданство. Те дължат всичко, което имат в този момент в тези страни, на този факт. Ако идваха от други страни, евентуално щяха да бъдат третирани по друг метод. Те не би трябвало да не помнят, че дължат доста на страната Украйна.
Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна

Тъй като новият закон има за цел да донесе повече човешка мощ в Украйна, която към момента страда от липса на бойци и военно съоръжение, някои украински градове вземат решение тези проблеми по собствен метод. В град Ривне демонтиран руски монумент ще бъде бракуван за средства за украинската войска. Метални статуи от мемориала на бойците от Втората международна война ще бъдат продадени, с цел да се купят безпилотни самолети. Това е следващият монумент в града, който ще бъде демонтиран според украинския закон за декомунизация. Каменната част обаче остава, така като градските управляващи споделят, че възнамеряват да основат мемориал на украинските бойци от тази война.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР