Халвинга на Биткойн (BTC) - значимо събитие, което се случва

...
Халвинга на Биткойн (BTC) - значимо събитие, което се случва
Коментари Харесай

Биткойн халвингът ли ще разпали следващия голям подем на криптовалутите?

Халвинга на Биткойн (BTC) - значимо събитие, което се случва почти на всеки четири години - от дълго време се свързва с нараснала пазарна интензивност и начало на бичи цикли.

Докато преглеждаме евентуалното влияние на последното такова събитие, което се състоя на 20 април 2024 година, има безапелационни индикатори, които подсказват, че на хоризонта може да се появи още една бича наклонност.

Исторически видяно, халвинг събитието на Биткойн е било обвързвано със доста повишаване в предходни цикли. Чрез понижаване на възнагражденията, предоставяни на миньорите, и дейно намаление на инфлационния % на Биткойн, халвинг събитията основават потрес в предлагането, който постоянно води до повишение на търсенето и надлежно на цената. Този модел е следен при предходни халвинг цикли, при които цената на Биткойн е нараствала доста в месеците и годините след самото събитието.

Нещо повече, четвъртият халвинг докара до понижаване на инфлацията на Биткойн до едвам 0.85%, което го прави по-малко инфлационен от обичайните складове на стойност като златото. Тази присъща необичайност, съчетана с все по-широкото институционално приемане и всеобщото приемане, основава предпоставки за евентуален скок в търсенето на BTC.

Настоящата конюнктура в допълнение поддържа хипотезата за още един бичи цикъл. Интресното е, че предлагането на Биткойн на тържищата понижава – наклонност, която стартира преди халвинга и продължи след самото събитие. Освен това неотдавнашното утвърждение на спот Биткойн ETF от регулаторните органи отвори вратите за нахлуване на по-широк кръг вложители на пазара, които евентуално могат да инжектират забележителен капитал в Биткойн.

Макар че е значимо да се признае, че предишните резултати не са показателни за бъдещите, съвпадението на тези фактори показва обещаваща картина за траекторията на Биткойн. Ако историческите трендове се запазят, през идващите месеци и години може да забележим по какъв начин Биткойн стартира нов бичи цикъл, като евентуално може да доближи нови исторически върхове.

В умозаключение, макар че бъдещата траектория на Биткойн остава несигурна, халвинга на Биткойн, комбиниран с подкрепящата пазарна динамичност, допуска, че на хоризонта може да се появи още един бичи цикъл. Инвеститорите би трябвало да наблюдават от близко развиването на криптовалутното пространство и да обмислят евентуалните благоприятни условия, показани от това основно събитие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР