На 26 април Обединеното кралство въведе нови закони, с които

...
На 26 април Обединеното кралство въведе нови закони, с които
Коментари Харесай

Великобритания вече може да иззема и замразява криптовалути

На 26 април Обединеното кралство вкара нови закони, с които даде разширени пълномощия на правоприлагащите органи и им даде опция да " конфискуват, замразяват и демонтират " активи в криптовалута.

Тази законодателна реакция е директно ориентирана към възходящото разпространяване на противозаконните транзакции с криптовалути в Обединеното кралство.

През последните години проведените незаконни групи, в това число трафикантите на опиати и терористите, все по-често употребяват криптовалути за действия по пране на пари. Според националната оценка на Националната организация за битка с престъпността противозаконните транзакции с криптовалути в Обединеното кралство са нарастнали до £1.2 милиарда през 2021 година

За да се бори с тази наклонност, Министерството на вътрешните работи вкара промени в нормативната уредба. Тези промени дават право на правоприлагащите органи да конфискуват крипто активи, без да се изисква първичен арест. Тази промяна следва приемането на законопроект за престъпността от Народното събрание на Обединеното кралство предходната година, който рационализира процеса на конфискация на криптовалута.

Съгласно новите насоки органите получават пълномощия да конфискуват предмети като писмени пароли или устройства с памет, които биха могли да подкрепят следствието на закононарушения, и да трансферират противозаконни криптовалути в следени от държавното управление портфейли, като по този метод дейно се прекъсва достъпът на нарушителите.

Освен това на управляващите към този момент е позволено да демонтират съответни цифрови активи, по-специално монети за отбрана на персоналните данни. Тези активи постоянно се свързват с нараснала анонимност и се употребяват в противозаконни транзакции. Целта на тази мярка е да се предотврати повторното влизане на тези активи в обращение.

Освен това законодателството включва разпореждания, които разрешават на жертвите на закононарушения, свързани с криптовалути, да подават петиции за връщане на средствата им.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР