Пазарът на криптовалути разполага с над 2.4 милиона токена и

...
Пазарът на криптовалути разполага с над 2.4 милиона токена и
Коментари Харесай

Ето кои са “зомби криптовалутите” според доклад на Forbes

Пазарът на криптовалути разполага с над 2.4 милиона токена и зашеметяваща пазарна капитализация от $2.4 трилиона.

Въпреки това Forbes разпознава кохорта от 20 криптовалути, наречени „ зомби блокчейн “, които поддържат обилни пазарни оценки, макар че нямат действителна полза или необятно разпространяване.

Сред изброените значими имена са XRP , Cardano (ADA) , Лайткойн (LTC) , Биткойн Кеш (BCH) и Етериум Класик (ETC) . Тези криптовалути се характеризират с устойчива комерсиална активност и пазарно наличие, без да показват на практика приложения.

Терминът „ зомби блокчейн “ се отнася до планове, които съществуват, без да демонстрират признаци на живот във връзка с полза или основни потребителски бази. Въпреки неналичието на практическа приложимост тези токени се резервират заради спекулативната търговия и забележителното в началото финансиране, вместо да реализират плануваните си цели.

Например, XRP на Ripple е основан, с цел да конкурира банковата мрежа SWIFT, като разрешава бързи и евтини интернационалните преводи. Тя обаче не съумя да прекъсне работата на SWIFT и разчита значително на спекулативната търговия за своята пазарна стойност.

По сходен метод хард форкове като Лайткойн, Биткойн Кеш, Биткойн SV и Етериум Класик поддържат високи оценки, само че не се употребяват задоволително, като служат най-вече за спекулативни вложения, а не за на практика приложения.

Устойчивостта на тези „ зомби блокчейни “ се дължи на ликвидността, като комерсиалната активност ги поддържа на повърхността. Освен това криптовалути като Tezos (XTZ) , Algorand (ALGO) и Cardano (ADA), които постоянно се акцентират като „ убийци на Етериум “, са изправени пред провокации за реализиране на необятно разпространяване макар софтуерния прогрес и забележителните оценки.

Докладът на Forbes също по този начин акцентира проблемите с ръководството и финансовата отчетност в границите на тези блокчейн планове, които работят без регулаторен контрол или отговорности към акционерите. Тази липса на контрол усложнява напъните за оценка на тяхната жизненост или финансово здраве, както се вижда от случаи като Етериум Класик, който продължава да се търгува интензивно макар забележителните пробиви в сигурността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР