На 30 април крал Чарлз III ще направи първата си

...
На 30 април крал Чарлз III ще направи първата си
Коментари Харесай

Крал Чарлз III ще направи първата си публична поява, откакто беше диагностициран с рак

На 30 април крал Чарлз III ще направи първата си публична обществена поява, откогато беше диагностициран с рак, а лекарите обявиха, че са „ доста окуражени “ от напредъка на лекуването му.

Очаква се английският държавен глава и брачната половинка му, кралица Камила, да посетят лечебно заведение за лекуване на рак, с цел да се срещнат с медицински експерти и пациенти.

75-годишният Чарлз прекрати обществените си отговорности през февруари, откакто през предходния месец му беше открит рак, до момента в който се лекуваше от увеличена простата, съобщи Агенция Франс Прес.

Точното естество на рака му не беше оповестено.

Неговата снаха Катрин, принцеса на Уелс, на 42 година, претърпя коремна интервенция през януари, а през март съобщи, че е подложена на химиотерапия.

Отново не бяха дадени детайлности за това какъв тип рак има тя. Кейт, както е необятно известна, е омъжена за по-големия наследник на Чарлз и негов правоприемник принц Уилям.

Събитието на 30 април, първото от редица планувани задължения през идващите седмици, има за цел да увеличи осведомеността за смисъла на ранното диагностициране на рака и да подчертае новаторските проучвания.

Кралят е патрон на организациите Cancer Research UK и Macmillan Cancer Support, а кралицата е ръководител на Maggie's, друга благотворителна организация за подкрепяне на заболели от рак.

След слагането на диагнозата Чарлз беше забелязван да участва на църковни служби и на определени аудиенции. Той също по този начин е траял формалните си държавни каузи.

На 26 април Бъкингамският замък съобщи, че лекарите са „ доста окуражени “ от напредъка на лекуването му и са „ положително настроени “ за по-нататъшното му възобновяване.

Лечението му като амбулаторен пациент ще продължи, само че графикът му през идващите седмици ще бъде понижен и ще зависи от лекарските рекомендации.

Един от идните задължения е държавното посещаване на император Нарухито и императрица Масако през юни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР