Алиансът БРИКС напредва в развитието на своята обща валута, като

...
Алиансът БРИКС напредва в развитието на своята обща валута, като
Коментари Харесай

БРИКС: Излезе още информация за новата валута на съюза

Алиансът БРИКС напредва в развиването на своята обща валута, като в същото време интензивно предизвиква потреблението на локални валути от страните членки.

Тази тактика има за цел да понижи рисковете, свързани с несъразмерната взаимозависимост от щатския $, както съобщи посланикът на Южна Африка в Китай Сиябонга Киприан Квеле в изявление за Global Times в петък.

По време на банкет, отдаден на 30-годишнината от освобождението на Южна Африка, проведен от южноафриканското посолство в Китай, Квеле приказва позитивно за двустранните връзки сред Китай и Южна Африка. Той също по този начин отхвърли рецензиите във връзка с съдействието на Китай с африканските страни.

По отношение на валутната самодейност на БРИКС Квеле загатна, че работната група, формирана от финансовите министри на страните членки, ще се събере през май, с цел да реализира прогрес в разискването на основни въпроси. При тези разисквания ще се даде приоритет на самодейностите, ориентирани към подсилване на стабилността на интернационалните парични и финансови системи.

Квеле акцентира смисъла на насърчаването на потреблението на локални валути посредством транспарантен продан на финансови данни. Освен това той предложи да се проучат цифровите валути като средство за основаване на разнородни и постоянни механизми за търговия и сетълмент, като по този метод се понижи зависимостта от единна валута и се смекчат обвързваните с нея опасности като глобите.

В светлината на бързия софтуерен прогрес, изключително в региона на изкуствения разсъдък, Квеле акцентира поддръжката на БРИКС за технологиите, като посочи евентуалните им изгоди за всички страни членки.

Що се отнася до разширението на БРИКС, Квеле посочи сполучливите резултати от срещата на върха на БРИКС през 2023 година, извършена в Йоханесбург, Южна Африка. На срещата на върха водачите на БРИКС насочиха предложения към шест страни, измежду които Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, да се причислят към алианса. Квеле означи, че над 20 страни са показали интерес към участие, признавайки преимуществата на принадлежността към БРИКС, които включват посланичество на значими стопански системи в международен мащаб.

Обсъжданията за разширение са в ход, като висши чиновници работят за създаване на всеобхватни насоки, учредени на всеобхватни критерии, които обгръщат разнообразни аспекти отвън само икономическите съображения.

Тъй като 2024 година бележи началото на ново десетилетие за самодейността “ ” ( BRI ), препоръчана от Китай, Квеле акцентира осезаемия прогрес в инфраструктурното съдействие. Той също по този начин призна помощта на Китай за справяне с енергийните провокации пред Южна Африка през миналата година, като чака по-нататъшно усилване на съдействието през идващите години. Това съдействие е съобразено с дълготрайната стратегия за развиване на Африканския съюз – Програма 2063.

Квеле похвали ролята на Китай за улеснение на свързаността сред африканските страни посредством развиване на инфраструктурата, като акцентира позитивното влияние върху вътрешноафриканската търговия. Той отхвърли изказванията, че китайското съдействие е “дългов капан ”, като означи, че по-голямата част от африканския дълг не произлиза от Китай.

Освен това двустранният продан и съдействието сред Китай и Южна Африка непрестанно се усъвършенстват. От 2009 година насам Китай резервира позицията си на максимален търговски сътрудник на Южна Африка, а от 2010 година насам Южна Африка е водещият търговски сътрудник на Китай в Африка. Официалните данни сочат, че двустранната търговия е повишена доста – от $1 милиард през 1998 година до $56 милиарда през 2023 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР