Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри финансиране за

...
Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри финансиране за
Коментари Харесай

МВФ одобри ново финансиране за Пакистан на стойност 1,1 млрд. долара

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) утвърди финансиране за Пакистан в размер на 1,1 милиарда $, заяви US News.


Финансирането е вторият и финален транш от стендбай съглашението с МВФ на стойност 3 милиарда $, което Исламабад си обезпечи предишното лято, с цел да предотврати държавен банкрут.

Одобрението пристигна ден откакто пакистанският министър председател Шехбаз Шариф разиска нова стратегия за заем с ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева в границите на Световния стопански конгрес в Рияд.

Исламабад се стреми към ново, по-голямо дълготрайно съглашение с фонда, откакто актуалното стендбай съглашение изтече този месец.

Пакистанският министър на финансите Мохамед Аурангзеб съобщи, че Исламабад би могъл да реализира съглашение на равнище чиновници по новата стратегия до началото на юли.

Исламабад съобщи, че желае заем за най-малко 3 години, с цел да помогне за постигането на макроикономическа непоклатимост и за реализирането на дълго отлагани и мъчителни структурни промени.

Аурангзеб отхвърли да даде детайлности за сумата, която страната желае.

Пакистан към момента не е отправил публично искане, само че МВФ и държавното управление към този момент водят диалози.

Ако бъде получена, това ще бъде 24-тата избавителна помощ от МВФ за Пакистан./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР