Дневният ред на парламента включва второ гласуване на законопроекта за

...
Дневният ред на парламента включва второ гласуване на законопроекта за
Коментари Харесай

Депутатите се събират на извънредно заседание днес

Дневният ред на Народното събрание включва второ гласоподаване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта , импортиран от Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) и Йордан Цонев (ДПС).

 

С промените ще се забрани рекламата на
хазартни игри в радио и телевизионни стратегии, в печатни творби и електронни медии, в това число електронни уеб сайтове, както и на публични места, в това число фасади на здания. Ще се позволява реклама по билбордове, и то надалеч от учебни заведения, върху фасада на обект за образуване на хазартни игри, върху спортна екипировка, спортни уреди, спортни зали, игрища и басейни, материали или артикули на спортни федерации, клубове и сдружения и организации.

Като втора точка на изключителното съвещание е планувано второ гласоподаване на измененията в Закона за налозите върху приходите на физическите лица , с които се анулира различният налог за приходи от събиране на диворастящи гъби и плодове, в това число и на лечебни растения. Законопроектът е импортиран от Йордан Цонев (ДПС) и Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС).

 

Третата точка ще бъде разискването на първо четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица , импортиран от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

 

Като четвърта точка депутатите ще гласоподават законопроект за одобрение на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB „ Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка “ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби (Foreign Military Sales-FMS), импортиран от Министерския съвет.

 

ФрогНюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР