Billie Jean King Cup, полуфиналШвейцария – Чехия 2-0Виктория Голубич –

...
Billie Jean King Cup, полуфиналШвейцария – Чехия 2-0Виктория Голубич –
Коментари Харесай

Бенчич и Голубич изведоха Швейцария до нов финал на BJK Cup


Billie Jean King Cup, полуфинал

Швейцария – Чехия 2-0

Виктория Голубич – Каролина Мухова 6-4, 6-4

Белинда Бенчич – Каролина Плишкова 6-2, 7-6(6)

Швейцария ще играе на финала на Billie Jean King Cup за втора поредна година. Воденият от Хайнц Гюнтард отбор стигна до заключителния конфликт откакто надви над Чехия във втория полуфинал. Триумфът на швейцарките донесоха Виктория Голубич и Белинда Бенчич, които завоюваха мачовете на сингъл и по този метод обезсмислиха конфликта на двойки.

Техен конкурент в неделния край ще бъде тимът на Австралия, който се класира след трагична победа над домакините от Англия.

Първият мач стартира вихрено за Голубич, която продължи да показва чудесна форма и осъществя два следващи пробива за 3-0. Мухова обаче усъвършенства доста играта си в отбрана и това ѝ оказа помощ да редуцира пасива си до 3-2. При 4-3 чехкинята имаше превъзходен късмет да изравни резултата, само че пропусна два следващи брейкпойнта и в последна сметка Голубич надви с 6-4 в откриващия сет.

Втората част бе много по-интригуваща, като в пет следващи гейма никоя от съперничките не съумя да завоюва подаването си, преди Голубич първа да затвърди своя брейк и да натрупа задатък от 5-3. Мухова понижи изоставането си с гейм на нула, само че швейцарката не позволи нов пробив и даде преднина на своя тим след 6-4, 6-4.

Във втория дуел на сингъл една против друга се изправиха Белинда Бенчич и Каролина Плишкова. В първия сет швейцарката изрично надигра двукратната финалистка от Големия шлем посредством най-много на прецизните си офанзиви с бекхенд от главната линия, както и доста по-добрия си втори сервис. Бенчич инкасира брейк, само че това не бе пагубно за нея, защото тя на три пъти проби сервиса на международната №32 и се наложи с 6-2.

Във идващия сет обаче Плишкова подвигна доста равнището и даде единствено една точка в първите три гейма. Чехкинята запази тази разлика до 5-2 и изглеждаше, че дуелът ще бъде решен в три елементи. Бенчич обаче стартира да играе доста по-агресивно и това даде резултат. Швейцарката избави сетбол и проби за 5-4, след което възвърне равенството.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който пред международната №12 се откри опция да завърши мача, само че Плишкова избегна заплахата. Бенчич обаче продължи да псотавя съперничката си напрегнат и скоро по-късно оформи крайното 6-2, 7-6(6), носейки успеха на швейцарския отбор.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР