Big Pulse Dance Alliance (BPDA) е многогодишен проект, подкрепен от

...
Big Pulse Dance Alliance (BPDA) е многогодишен проект, подкрепен от
Коментари Харесай

One Dance Week е сред учредителите на най-голямата паневропейска мрежа на танцовите фестивали |

Big Pulse Dance Alliance (BPDA) е дълголетен план, подсилен от Европейската комисия и иницииран от едни от най-влиятелните фестивали в Европа, а точно: Tanz in August (Берлин), Dance Umbrella (Лондон), Julidans (Амстердам), CODA (Осло), TANEC PRAHA (Прага), Dublin Dance Festival (Дъблин), New Baltic Dance (Вилнюс), Side Step Festival (Хелзинки), Festival Sismògraf (Каталуния), DanceCentrum (Стокхолм) и One Dance Week (Пловдив).

Big Pulse Dance Alliance ще поддържа годишно хореографи в техния преход от дребен към по-голям мащаб при основаването на театрални творби, а редом с това фестивалите ще копродуцират взаимно и основаването на продукции навън с безвъзмезден достъп.

Като съучредител на алианса One Dance Week ще има задачата да поддържа локалната танцова общественост, предоставяйки благоприятни условия за пътешестване на български актьори в Европа, да копродуцира основаването и представянето на спектакли, както и да осъществя задачата си да поддържа балканските планове по пътя им до огромните европейски подиуми.

Проектът ще способства и за надграждането потенциала на културните оператори и актьори. С помощта на ментори и специалисти ще се подтиква креативното ръководство на планове, като се дефинират инструментите за превъзмогване на провокациите в работната среда.

Европейската танцова сцена основава най-вече дребни и междинни продукции. Броят на пътуващите огромните спектакли е към момента стеснен и разрастването им изисква поддръжката на огромен брой културни институции.

Целта на плана е да диверсифицира стратегиите на огромните фестивали и да доближи до по-широка аудитория посредством гратис показване на спектакли в общественото пространство, както и да способства за построяването на резистентен танцов бранш.

Проектът ще насърчи основаването на доста нови произведения. Партньорите ще работят взаимно за справяне с провокациите, пред които са изправени културните организации и актьори в обстановката на международна пандемия.

През последните 40 години Европа работи интензивно, с цел да затвърди позицията си на международен водач в професионалния танц посредством високо качество на танцовото обучение и професионализация в бранша. Този блян е и повода едни от най-влиятелните европейски фестивали да обединят невиждано напъните си в общ алианс, посредством който да се построи по-устойчив танцов бранш.

Участието на  в този план е част от тактиката на Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства ” да нарежда Пловдив по безапелационен метод на европейската културна карта.

В началото на 2021 година Big Pulse Dance Alliance ще има собствен уеб уебсайт и мобилна апликация, посредством които професионалната общественост ще получава информация за всички интензивности на Алианса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР