БГНЕС Сблъскваме се с две кризи едновременно - здравна и икономическа,

...
БГНЕС
Сблъскваме се с две кризи едновременно - здравна и икономическа,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Чака ни криза, по-голяма от Голямата депресия

 БГНЕС Сблъскваме се с две рецесии по едно и също време - здравна и икономическа ", това съобщи Росен Плевнелиев - президент на България 2012-2017 година, пред БНР.  Според него ограниченията, които държавното управление предлага в изключителната обстановка, са първи и ще се уголемява палитрата им съгласно развиването на рецесията. Той предвижда, че най-малко още три месеца България ще бъде в първата фаза на рецесията.

" Ще се борим да овладеем процеса, да имаме надзор върху разпространяването на вируса, с цел да избегнем пик на болестта ", сподели той и начерта три пътя за излизане от рецесията - посредством ваксина, посредством така наречен " стаден имунитет " и посредством тотална смяна в социално-производствения модел, което значи, че светът ще бъде доста друг.

По думите на президента Плевнелиев икономическата рецесия ще надмине мащабите на Голямата меланхолия от 30-те години на 20 век.

Плевнелиев представ създаден от българска компания модел за излизане от рецесията, наименуван " България на две скорости ":

" Стъпка по стъпка - връщане към нормалността. Първата скорост са високо рисковите групи - възрастните хора, към които би трябвало да имаме специфични ограничения и те ще продължат дълго време. Втората е - младите, които са минали към този момент през заболяването, те би трябвало да се завръщат към този момент на открито и да работят ".

Тази стратегия е показана на държавното управление и на Министерството на здравеопазването, уточни Росен Плевнелиев и изясни, че това е методът, по който и Германия, и Южна Корея вървят.

" Решението 60:40 не може да бъде наричано по този начин, защото то не е по този начин. Елементарната сметка демонстрира, че то е 60:70, тъй като отвън заплатата има още 30% спомагателни осигурителни разноски. Много страни поеха тези разноски, за жалост в нашата страна не се случи това. Собствениците на компании ще би трябвало да прибавят едни 30% от горната страна във време, в което икономическата интензивност е спряла ". Той предвижда, че тази мярка ще проработи, само че не и в мащаба, в който държавното управление чака.

Росен Плевнелиев съобщи, че България е пропуснала да вземе стратегически ограничения, които биха помогнали на стопанската система на страната и уточни за образец отсроченото влизане на България в чакалнята на Еврозоната. По думите му доста български политици от опозицията, в това число и президентът Румен Радев, носят виновност за това.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР