БГНЕС Близо 65 на сто от полицаите у нас твърдят, че

...
БГНЕС
Близо 65 на сто от полицаите у нас твърдят, че
Коментари Харесай

Родните полицаи: Кубинките ни са неудобни, пропускат вода

БГНЕС Близо 65 на 100 от служителите на реда у нас настояват, че кубинките, които употребяват, не са комфортни. Това сочи проучване, показано от най-големия полицейски профсъюз.
Неговият ръководител Валентин Попов съобщи, че СФСМВР не търси борба, а партньорство с Министерство на вътрешните работи. Целта на всички е униформените да са добре облечени и обути, сподели той.

Половината от служителите на реда споделили, че изпитват болежка от използването на предоставените от Министерство на вътрешните работи обувки, а 80% от служителите на реда настояват, че кубинките пропущат вода. През зимата 60 на 100 от служителите на реда споделят, че краката им измръзват, а още по-голяма част заявят, че още в първата година обувките се късат.

Над 80% от служителите на реда декларират, че не се усещат добре предпазени със служебните обувки. Половината от участвалите в проучването са безапелационни, че не са задоволени от предоставените кубинки.

Според специалиста в региона Свен Селигер близо 15% от служителите на реда у нас сами си купуват служебни обувки и не употребяват служебните.

Цената на кубинките, които Министерство на вътрешните работи дава, е над 100 лв., само че на свободния пазар има с към 30% по-ниска цена за еднакъв артикул. Затова от СФСМВР обмислят да предложат нов вид на ведомството за доставяне. По думите на Селигер, в случай че съответен артикул може да се носи двойно повече време, то цената е оправдана.
В същото време от синдиката към този момент водят и диалози за качеството на униформите.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР