БГНЕС >За жестокото убийство са задържани 39-годишният Пламен Шляпашки и 44-годишният

...
БГНЕС
>За жестокото убийство са задържани 39-годишният Пламен Шляпашки и 44-годишният
Коментари Харесай

Няма милост! Убийците от Негован остават в ареста

 БГНЕС >
За жестокото ликвидиране са арестувани 39-годишният Пламен Шляпашки и 44-годишният Георги Нанчев. И двамата мъже са престъпно проявени, Шляпашки даже е осъждан.

В хода на следствието в домовете на двамата са открити златни украшения, принадлежали на жертвите, а те към този момент са създали и цялостни признания.

Двамата са простреляли възрастното семейство в дома им в София, след което са укрили телата и са се върнали да прикрият следите на закононарушението. Деянието е осъществено преднамерено, като преди реализирането му те са взели решение за метода и средствата за осъществяването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, благосъстоятелност на жетвите. След реализирането му причинителите са разчленили телата, сложили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован. Тленните остатъци на жертвите бяха открити дни по-късно инцидентно от жители наоколо до водоема.

Днес в правосъдната зала стана ясно, че етикетите на бидоните, в които обвинените са транспортирали разчленените тела на жертвите, в действителност ги е издало. По тях проверяващите са открили магазина, от който бидоните са закупени, а след разпити на притежателя и продавачите е открита и датата. След прегледа на видеокамерите двамата обвинени са разпознати по регистрационните номера на джипа на Шляпашки, с който са пристигнали в магазина.

Двамата обвинени обаче резервираха цялостно безмълвие в съда и не дадоха отговор на нито един от журналистическите въпроси преди началото на правосъдното съвещание.

Очаквано отбраната им изиска по-лека мярка за неотклонение. Според юристите двамата обвинени са оказали цялостно подпомагане на органите на реда, което демонстрира, че няма заплаха да се укрият или да попречат на следствието. Защитниците признаха, че казусът е един от най-тежките в тяхната правосъдна процедура, само че отхвърлиха да разясняват всъщност поради следствената загадка.

За двойното преднамерено ликвидиране законът планува затвор до 20 години, " пожизнен затвор “ или " пожизнен затвор без подмяна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР