Безсънието и липсата на сън все повече става проблем за

...
Безсънието и липсата на сън все повече става проблем за
Коментари Харесай

Как да заспите за 2 минути във всяка ситуация?

Безсънието и неналичието на сън от ден на ден става проблем за хората. Ако смятате, че не можете да заспите, пробвайте метода на американските военни водачи, който ще ви разреши да „ изключите “ единствено за 2 минути.

Методът на Bud Winter

По време на Втората международна война американските военни виждат, че заради липса на сън водачите на изтребители вършат трагични неточности и умират. Следователно задачата за обезпечаване на задоволително отмора на бойните водачи се трансформира във въпрос на живот и гибел.

Методът на Bud Winter: единствено след 6 седмици образование 96% от водачите заспиваха в границите на 120 секунди.

1. Намерете комфортна позиция

Ако към този момент сте в обичаното си креватче, можете да пропуснете тази точка. Но в случай че сте на друго място, изберете допустимо най-удобната позиция (например в колата наклонете облегалката на седалката, а в конферентната зала намерете най-удобния стол).

2. Отпуснете лицето си
Какво споделя за вас позата, в която спите?
Езикът на тялото приказва красноречиво за нас самите, даже когато спим. Експерти за следили връзката сред позите на тялото по време...
Прочети повече
Това е основен миг в целия развой. Човешкото лице се състои от 43 мускула - и в доста връзки точно от тях тялото ви научава за напрежението, който изпитвате (получава сигнал, че всичко е наред - можете да спите спокойно). Затова затворете очи и отпуснете челото, бузите, езика и долната челюст – оставете напрежението да си тръгне от тях. След това ще забележите, че дишането става по-дълбоко и по-бавно. Сега се уверете, че очите ви също са отпуснати - нито един от 6-те мускула в очната ви празнина не би трябвало да е под напрежение.

3. Отпуснете раменете си

Напълно ги „ отпуснете “ – като че ли падат в краката ви. Отпуснете задната част на врата. Поемете надълбоко въздух и издишайте постепенно, освобождавайки останалото напрежение.

Сега преминете към ръцете си: почувствайте по какъв начин стават тежки и ги отпуснете. За десничари е по-добре първо да се концентрирайте върху десния бицепс, за левичарите, надлежно, върху левия. Ако не можете да отпуснете мускула, напрегнете го мощно и пробвайте още веднъж.

4. Отпуснете краката си
Как да подобрим съня си през зимата?
През зимния интервал наподобява, че сънят в никакъв случай не ни доближава. Как да създадем съня си по-добър и да се разсънваме бодри? Важна е темпера...
Прочети повече
Почувствайте по какъв начин десният ви квадрицепс се освобождава и става тежък. След това повторете това с десния прасец, глезена и стъпалото и преминете към лявата страна на тялото.

5. Изчистете мозъка си за 10 секунди

Сега, когато изцяло отпуснахте тялото си, остава единствено да изключите мозъка си (това е като да изключите вашия iPhone, когато са нужни няколко секунди, до момента в който всички процеси спрат напълно). Наложително е да избягвате всевъзможни мисли, които допускат придвижване, защото те несъзнателно предизвикат микроконтракции в някои мускули.

Например, представете си, че лежите в огромен кадифен хамак и към вас е мрачевина на всички места, накъдето погледнете. Не позволявайте на други мисли да смущават вашата „ картина “ – просто се концентрирайте върху нея, задръжте облика в мозъка си и му се насладете за 10 секунди. Друг метод е просто да повтаряте „ не мислете...не мислете...не мислете ”. Отново би трябвало да задържите това положение в мозъка си за известно време, като не допускате други мисли.

Това е всичко: в случай че изцяло отпуснете тялото си и освободите съзнанието си най-малко за 10 секунди, несъмнено ще заспите. Приятни сънища!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР