“Безпросветна тъпота и некомпетентност цари в МВР и прокуратурата, защото

...
“Безпросветна тъпота и некомпетентност цари в МВР и прокуратурата, защото
Коментари Харесай

Хаджигенов пред Дарик: Семерджиев се оказа много полезен на МВР - носят му стълби, бършат му носа

“Безпросветна тъпотия и непросветеност царува в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, тъй като са основани с цел да пазят властта - там се назначат хора като Иван Гешев ”, съобщи в “Кой приказва ” по Дарик юрист Николай Хаджигенов. Той разяснява новините към двете експертизи по делото, които демонстрират разнообразни неща. Едната, че има метамфетамини, а другата - че няма опиати. Токсико-химична експертиза демонстрира, че замразените проби кръв не дават отговор на условията. Установено е съществуване на метамфетамини. Количествен разбор лабораторията обаче не прави. Съдебно-химическата експертиза заключва, че не не се потвърждава съществуване на наркотични субстанции, медикаменти и други. Експертизата се прави по друг способ на проучване от токсико-химичната експертиза.



Георги Семерджиев. БГНЕС

След последната експертиза на Семерджиев, “вече не е несъмнено дали е татуиран ”, иронично сподели юристът. Георги Донков изясни, че в случай че с едокаже, че е карал под въздействие на опиати, ще лежи доста повече в пандиза, в сравнение с в случай че е по несъобразителност, и даде образец с килъра на журналиста Милен Цветков.



“Ако някой се чуди непрестанно тоя лудия юрист за какво приказва, че би трябвало да се закрият Министерство на вътрешните работи и прокуратурата и да се стартира отначало - ето по тази причина. После се чудите за какво не проверяват домашното насилие… Униформените са най-голямата ОПГ (*бел.ред. проведена незаконна група) у нас ”, проучва още Хаджигенов.

По думите му проведената престъпност у нас избуява непрестанно, тъй като я “поливат ”, имайки поради протекцията от страна на властта. Според него единствените, “на които им дреме ”, са “наврени на кучето под опашката, тъй като тези хора вземат, че свършат нещо ” и по този начин биха осветили неща, от които ще станат неуместни.

По мотив информацията, че 44 чиновници на Министерство на вътрешните работи са работили за Семерджиев, юристът съобщи саркастично: “Тоя Семерджиев се оказа доста потребен на Министерство на вътрешните работи - носят му стълби, бършат му носа, до момента в който е в ареста… ” Той е безапелационен, че няма да чуем нищо за това кои са тези служители на реда по еднакъв метод с служителите на реда, били протестиращи зад колоните на Министерския съвет: “Като този с голата глава зад колоните - толкоз са го уволнили, че съдът ще го върне. Това е практиката - уволняват необразовано, тъй че съдът няма по какъв начин да не го върне ”.

На въпрос на Георги Донков дали това е съзнателно, или е от небрежност, Хаджигенов отговори: “Немарливостта е също тип предумисъл ” и посочи, че това се случва по всички каузи.

“МВР и прокуратурата са основани да бранят властта - помните по какъв начин браниха Борисов. Ако на следващия ден ти си на власт, ще те бранят със същото слабоумие ”.

Като илюстрация на това по какъв начин работи системата, юристът заяви и че към този момент втори месец чака “да изплатят жълтите стотинки ” на един от битите зад колоните.

Хаджигенов изясни, че преди към 7-8 години закононарушенията, осъществени от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, са били разследвани от военната прокуратура, която юристът дефинира като тоталитарен излишък. Тогава обаче, по думите му, чиновниците са били държани под надзор и са получавали и неоправдателни присъди. Откакто обаче това е под шапката прокуратурата, упрекнатите чиновници даже не се проверяват.

Очаквайте видео!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР