Безпокойството, че Covid-19 ще продължи да върлува до президентските избори

...
Безпокойството, че Covid-19 ще продължи да върлува до президентските избори
Коментари Харесай

В САЩ обсъждат гласуване по пощата на президентските избори наесен

Безпокойството, че Covid-19 ще продължи да върлува до президентските избори в Съединени американски щати през ноември, води към опция за пощенски избор, само че най-големият съперник на сходна концепция е президентът Доналд Тръмп, който призна, че това е опасност за неговата Републиканска партия, разяснява Агенция Франс Прес.

Призивите за избор по пощата се усилиха след фотосите от първичните избори в Уисконсин, които демонстрираха подредени на дълги опашки жители с маски, спазващи 2 м отдалеченост на секциите, чиито брой бе доста понижен, напомня БНР.

А Тръмп неколкократно разкритикува тази седмица концепцията жителите да гласоподават по пощата с неподкрепени от доказателства изказвания, че това ще докара до огромни изборни измами.

„ Гласуване по пощата е доста рисково нещо за нашата страна, тъй като те са измамници “, сподели той във вторник.

Белият дом обаче не даде доказателства за тези догатки.

И Тръмп, който самичък гласоподава по пощата на последните избори във Флорида, намерено изрази същинското си терзание – че облекчаването на вота ще притегли повече гласоподаватели, които, както той счита, ще поддържат демократите.

Гласуване по пощата има от десетилетия за американците и се употребява постоянно от стотици хиляди дипломати и военни чужбина, които не са вкъщи в миг на избори.

Изцяло е въведено в пет щата и отчасти в болшинството от останалите.

На вота през 2016 година, когато Тръмп завоюва, 24 на 100 от бюлетините бяха подадени по пощата.

Привърженици на концепцията упорстват, че по този метод се усилва присъединяване в изборите и че измамите са необичайност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР