Безплатни прегледи за гръбначани изкривявания и спортни травми ще се

...
Безплатни прегледи за гръбначани изкривявания и спортни травми ще се
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания в Бургас

Безплатни прегледи за гръбначани изкривявания и спортни контузии ще се организира в УМБАЛ Бургас. Кампанията, която започва на 26 септември в МЦ "Св. Николай Чудотворец ", е ориентирана към деца в учебна и предучилищна възраст.

Родителите могат да запишат часове всеки работен ден сред 10:30 и 12:30 ч. на тел. 0888 921069. Ако децата им имат към този момент проблем, е нуждно да носят предходна документи, с която лекарите да се срещнат.

Прегледите са и за интензивно спортуващи деца, оплакващи се от болки в краката и ходилата. При тях постоянно се получават контузии.

"Теглото на раницата на един възпитаник не би трябвало да е повече от 10-12% от неговото тегло. Ако забележите, че детето се навежда напред, това значи, че раницата му тежи. Неправилно определени и тежки раници могат да доведат до деформиране на гръбнака и проблеми с кръвообращението ", изясни доктор Стоян Христов, шеф на Отделението по ортопедия към бургаската болница.

Сколиозата е един от най-честите проблеми на гръбначния дирек. При нея прешлените, изграждащи гръбначния дирек, се завъртат един по отношение на различен и по този метод го деформират. Така се оформя гърбица. Заболяването стартира в един сектор на гръбнака, а прилежащите прешлини образуват вторични или обезщетителни кривини. Свързани публикации.. Сколиоза – когато гръбнакът е огънат (видео) 0 За връзката сред плоскостъпието и сколиозата 0 Безплатни прегледи за лаймска болест във ВМА 0

Честотата на сколиозата варира сред 4-5 %, без се се причисляват случаи с нарушена стойка, в резултат на погрешен стоеж и понижен мускулен тонус на гръбните мускули. Сколиозата е вродено положение при 15% от случаите. Специалистите считат, че съществува наследствена предразположеност и

рискът за развиване на сколиоза у дете или младеж, в чието семейство към този момент има открити случаи, е доста по-голям.

Ако се открие в точния момент, този тип деформиране може да се оправи посредством лечебна физкултура или по този начин наречените коригиращи извършения.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР