Безплатни прегледи при психиатри и безплатни консултации с психолози на

...
Безплатни прегледи при психиатри и безплатни консултации с психолози на
Коментари Харесай

Психиатри и психолози консултират безплатно в Смолянско - Здраве

Безплатни прегледи при психиатри и безвъзмездни съвещания с психолози на гореща телефонна линия ще се проведат от 17 до 20 февруари в Смолянска област.

Инициативата за психическа поддръжка е на вестник „ Марица “. Кампанията „ Прегръдка за душата - Психотерапия в точния момент! “ включва и арт терапия за деца с радостно изобразяване в два обществени центъра в Смолян, както и полемика, оповестиха уредниците.

Кампанията е подкрепена от Регионалната здравна ревизия (РЗИ), Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “ и донори.

Горещата линия за безвъзмездна психическа поддръжка ще роботи от 17 до 19 февруари. 

Арт лечението ще се организира на 17 февруари в Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение - Смолян в квартал " Устово " и на 18 февруари в Общностен център – квартал " Каптажа ".

Терапията се провежда с поддръжката на Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “- Смолян и с финансовата помощ на Аделина Фисинска от младежко съдружие „ Криле от светлина “. В арт лечението могат да вземат участие безплатно всички искащи деца, съпроводени от родителите си.

Кампанията ще приключи на 20 февруари в Областната администрация в Смолян с полемика за проблемите на психическото здраве на жителите на региона. На нея са поканени представители на всички институции, които имат отношение към публичното здраве, правоохранителните и правораздавателни органи, локалната власт, неправителствени организации и културни институции.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР