Безплатни онлайн консултации за пациенти със сърдечна амилоидоза организира УМБАЛ

...
Безплатни онлайн консултации за пациенти със сърдечна амилоидоза организира УМБАЛ
Коментари Харесай

Безплатни онлайн консултации за сърдечно болни |

Безплатни онлайн съвещания за пациенти със сърдечна амилоидоза провежда УМБАЛ " Св. Иван Рилски ". Поводът е откриването на Референтен център по сърдечни амилоидози към столичната болница.

Сърдечната амилоидоза е заболяване, при което в сърцето се отсрочва неразтворим белтък, наименуван амилоид. Това води до увеличение на дебелината на сърдечния мускул, той става неразтеглив, нарушава се сърдечната функционалност, появяват се признаци като лесна отмалялост, зной, отоци по долните крака.


В диагностиката и лечението му взе участие мултидисциплинарен екип от експерти. Екипът е формиран от кардиолози, нефролози, гастроентеролози, хематолози, експерти по образна диагностика и ядрена медицина, клинична лаборатория.

В Референтния център, с ръководител доц. Мариана Господинова, е направена организация за осъществяване на всички нужни проучвания и съвещания за диагностициране и установяване типа на сърдечната амилоидоза.

Сърдечната амилоидоза има напредващ ход и може да докара до сърдечна непълнота, сърдечен блок, нужда от слагане на електрокардиостимулатор, предсърдно мъждене, мозъчен инсулт. Изключително значимо да се открие в точния момент, тъй като лекуването е по-ефикасно, когато се стартира в начален етап.

(без направление от персоналния лекар) от 25.02.2021 г до 18.03.2021 г през здравната платформа Healthyco. Пациенти, за които има подозрение, че са наранени от болестта, ще бъдат поканени за физикален обзор и подробни проучвания в центъра.

Безплатните съвещания са ориентирани към:

- пациенти със сърдечна недостатъчност;
- мъже над 65 години;
- дами над 70 години;
- пациенти с вграден пейсмейкър;
- пациенти, които по принцип са с високо кръвно налягане, само че в последно време то е ниско, без причина;
- пациенти с левокамерна хипертрофия.

Пациентите би трябвало да дават цялата си предшестваща здравна документи (изследвания, епикризи и др.)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР