Безплатни чадъри и шезлонги за туристи с увреждания са обособени

...
Безплатни чадъри и шезлонги за туристи с увреждания са обособени
Коментари Харесай

Няма да повярвате какво направиха на плаж в Слънчака заради хората с увреждания

Безплатни чадъри и шезлонги за туристи с увреждания са обособени на Южния плаж в Слънчев бряг. Плажните екстри могат да се употребяват безкрайно от всички туристи, които имат специфични потребности, поради физически повреди. Безплатни чадъри и шезлонги има във всяка зона. Те са маркирани със специфичен наследник знак.

Южният плаж е напълно наличен за хора с увреждания, които се придвижват със усложнение и в колички. На 100% са покрити условията, освен за достъп до пясъка, само че и до морето. Концесионерът е обезпечил комфортен метод за хората, ползващи инвалидни колички и са построени специфични пътеки, по които те да се придвижват до морето. Доставени са уреди, които улесняват достъпа на туристите с двигателни увреждания непосредствено до водата. Осигурен е избавителен екип, който се грижи за сигурността им.

„ Хората с увреждания са като всички нас и те би трябвало да имат достъп до плажа и до морето. Направихме всичко належащо, тъй че престоят им на южния плаж да бъде допустимо най-лесен и прелестен. Плажът е изцяло съгласуван с потребностите на гостите с увреждания. Тук от няколко години имаме и плаваща количка за трудноподвижни туристи, както и тоалетна особено проектирана за хора с инвалидни колички. Спасителите също отделят нужното внимание и грижа, с цел да създадат престоя на човек с увреждания прелестен и лесен”, сподели шефът на южната линия Кирил Спасов.

Всички трудноподвижни гости на плажа могат да употребяват профилираната плаваща количка, с която да влизат безвредно в морето, и с която се улеснява плуването им във водата. Южният плаж е единственият по нашето Черноморско крайбрежие, който разполага с сходна екстра за хора с физически проблеми. Услугата също е безвъзмездна и няма ограничавания във времето за прилагане. Придвижването на трудноподвижния с количката до морската вода се прави от компаньон. За по-голяма сигурност във водата, спасителите оферират и избавителна жилетка. Нейното прилагане е целесъобразно. Плаващата количка се движи елементарно по пясък, подлакътниците й са преносими, височината й е съобразена с улесненото обслужване. Специализираното оборудване е направено от висококачествени материали, дълго е 1,7 м, може да се употребява и като шезлонг. Безплатната екстра ще е разполагаем на туристите до 30 септември. И това лято всички посетители с физически увреждания, решили да изкарат морската си отмора в Слънчев бряг ще могат да се възползват от профилираната тоалетна на южния плаж. Съоръжението е построено в сходство с всички условия за сигурност и хигиена, изцяло гратис е и е разполагаем на летовниците през целия ден. От съображения за сигурност ще бъде заключвана единствено нощем.

Специално построена за задачата дървена пътека води до профилирания хигиеничен възел. За в допълнение улеснение на хората в инвалидни колички WC-то е построено на равнището на земята, по този начин, че нищо да не попречва хората в неравностойно състояние. Тоалетната, която е построена напълно със средства на концесионера, не е химическа, а е обвързвана към съществуващата градска канализация. Тя разполага с течаща вода и тоалетна паница, която е по-висока от общоприетите за по-лесно прекачване от и на инвалидната количка. Оборудвана е със специфични държачи, които да улесняват потреблението. Тази година Южният плаж още веднъж е притежател на интернационалния екологичен стандарт „ Син флаг” за чиста пясъчна линия, чиста морска вода, добра инфраструктура за хора с увреждания. Плажът печели екологичния документ за единадесета поредна година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР