Бездушие и страх от измама? Защо никой не иска да

...
Бездушие и страх от измама? Защо никой не иска да
Коментари Харесай

Семейство с малко дете закъса на магистралата в жегата - 30 минути никой не спря

Бездушие и боязън от машинация? Защо никой не желае да помогне на младо семейство с дете, закъсало на автомагистрала " Хемус "?

Искра Великова - майката, споделя за комшара, който е сполетял нея, детето ѝ, и мъжа ѝ. Случаят е от вторник.

" Бих желала постът ми да бъде за признателност към един мъж, който през вчерашния ден единствен спря да ни окаже помощ. Г-не, нека сте в групата, с цел да видите това и да приемете нашите откровени благодарности още веднъж! Вчера към 11:00 часа на автомагистралата посока Варна аварирахме. Бяхме двамата с мъжа ми и едното ни дете на 3 години. Скъсахме ремък. Спряхме тъкмо след отбивката за Слънчево посока града. Имахме в колата малко вода, вън беше адската горещина...И за жал телефоните ни бяха спрени.

Наложи се да жестикулирам като смешник на автомагистралата и знаете ли? В рамките на 30 минути - НИКОЙ не спря! Въпреки, че ни виждаха с триъгълник, отворен похлупак и мъжа ми, държейки на ръце детето! Единствен този господин, за чието име не попитах спря и то от отсрещната страна на автомагистралата, ползвахме телефона му и ни даде цяла бутилка с вода. От нашата посока - НИКОЙ цели 30 минути!!! Ако не беше той - не знам какъв брой време още щяхме да стоим там... В тази горещина и с дете на ръце!

МОЛЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) не подминавайте различен път такива обстановки. Няма да Ви отнеме доста от времето да спрете най-малко да попитате дали хората са добре... БЪДЕТЕ на първо място ЧОВЕЦИ! Шофьорлъка се учи, колите се вършат! Благодаря за изчитането и на този Господин, чието положително поисквам да се връща многократно ", споделя Великова.

Потребители незабавно показаха като най-вероятна причина за неспирането на водачите - зачестилите измами.

" За страдание хората станаха недоверчиви (освен всичко останало), тъй като “лошите ” хора опитват много и в никакъв случай не се знае в каква обстановка може да попадне помагащия. Не споделям че случая е подобен или да извинявам всички, които не са спрели. Но просто огромна част ит хората се опасяват да стопират. ", написа Елица С.

" Много измамници се появиха по пътищата които сякаш са закъсали и оферират пръстени и гривни ментета против някъква сума пари а когато им предложиш да ги откараш отхвърлят ", прибавя Георги Д.

Други считат, че това са просто оправдания и в случай че имаш предпочитание да окажеш помощ ще го направиш.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР