Бездомните пловдивчани ще бъдат настанявани във временни след за COVID-19.

...
Бездомните пловдивчани ще бъдат настанявани във временни след за COVID-19.
Коментари Харесай

Настаняват бездомниците в Пловдив във временните центрове след COVID тест

Бездомните пловдивчани ще бъдат настанявани във краткотрайни след за COVID-19. Това стана ясно по време на среща, извършена навън пред Община Пловдив, в която участваха заместник-кметът по обществена политика Георги Титюков, шефът на общинското опазване на здравето доктор Калин Калинов, шефът на “Социално подкрепяне ” Надя Танева, шефът на Дирекция “Социална политика “ Веселина Ботева и началникът на отдел “Охранителна полиция “ при ОДМВР-Пловдив комисар Костадин Костов.
свързани новини2137на 25.04.2021
На срещата участваха още и Снежана Иванова - обществен служащ от Центъра за краткотрайно настаняване и Димитър Семерджиев - шеф на приюта за бездомни лица.

Предвид епидемиологичната конюнктура бе решено при определяне на бездомни или бедстващи поданици на града да бъде изпращана кола за спешна помощ и те първо да преминат през коронавирус тест. Ако се постанова настаняването им в лечебно заведение, това ще е една от двете общински лечебни заведения – МБАЛ “Свети Мина “ или МБАЛ “Свети Пантелеймон “.

Останалите ще бъдат насочвани към приюта за бездомни лица в и към центъра за краткотрайно настаняване, където потенциалът е общо 51 кревати.

Категорично беше отхвърлена опцията бездомните единствено да преспиват в двата центъра, а денем да бъдат пускани на открито, защото това допуска всекидневно осъществяване на проби.
свързани новини2557на 23.04.2021
Патрулите на “Охранителна полиция “ ще имат уговорката да подават сигнали за бездомните, само че без да ги извозват поради пандемията. " Те ще се намесват и при липса на персонални документи или при потребност, в случай че някой от бездомните окаже опозиция ", разясни комисар Костов.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР