Без резултат остана проверката в приемното семейство от Ямбол със

...
Без резултат остана проверката в приемното семейство от Ямбол със
Коментари Харесай

Не откриха доказателства за сексуално насилие в приемното семейство от Ямбол

Без резултат остана инспекцията в приемното семейство от Ямбол със подозрение за полово принуждение, съобщи bTV.

По думи на Нейля Мурад от Агенцията за протекция на детето в Бургас експертите не са способени да се произнесат дали детето е било подложено на полово принуждение. По тази причина ямболското семейство, в което се отглежда и друго дете, остава в регистъра за приемни родители.

Припомняме, в края на февруари стана ясно, че има съмнения, че 6-годишно дете, което към този момент е било изведено от приемното семейство, е било жертва на полово принуждение и на тази нежна възраст е имало одобрена хомосексуалност. Това е довело до неговото разсиновяване, откакто е било изведено от въпросното семейство.

Проверката на ДАЗД-Ямбол е била осъществена преди дни. При нея обаче не са били открити писмени данни, че по отношение на детето е имало принуждение. Нейля Мурад показва, че даже е установено тъкмо противоположното - че се поставят положителни грижи и към двете деца. Тя обаче призна, че в дирекция " Социално подкрепяне " не е реализирано ежемесечно наблюдаване на детето, каквито са условията.

От своя страна някогашният шеф на дирекция " Социално подкрепяне " - Ямбол Мария Славова увери, че незабавно откакто е бил получен сигнал за първото дете в приемното семейство, е било подхванато изследване и за второто дете, настанено там, като от " Закрила на детето " са имали подготвеност да изведат второто дете още в края на предходната година.

Славова изясни, че специалист от регионалния екип по приемна грижа показал, че има проблеми в самото държание на детето. Тя съобщи, че за нея е бил стеснителен фактът, че при изследването отдел " Закрила на детето " се е снабдил с документи, които е трябвало да постъпят от Добричкия областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР