Без кандидат за кмет в Бургас останаха ПП Продължаваме промяната

...
Без кандидат за кмет в Бургас останаха ПП Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Парадокс: ПП/ДБ останаха без кандидат за кмет в Бургас 


Без претендент за кмет в Бургас останаха Политическа партия Продължаваме промяната и Демократична България, откакто не се схванаха за обща номинация. Спряганият за претендент на Промяната Константин Бачийски се записва като кандидат-кмет, само че от партията, чийто водач е – Средна европейска класа. Бачийски подаде и документи за листата за общински съветници на СЕК – партията, станала мандатоносител на Продължаваме промяната.

Човекът на Демократична България Димитър Найденов пък бе регистриран като самостоятелен претендент за кметската конкуренция.

Никой от двамата кандидати не разяснява странната обстановка, която се сътвори в Бургас – обединението „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ има обща листа за общински съветници, само че няма общ партиен претендент за кмет. Спорове за явяването на групировката се водиха до последно, като ден преди крайния период за регистрациите Найденов даже съобщи подготвеност да се откаже от конкуренцията, в случай че се откри трети, общ претендент. До съгласие обаче по този начин и не се стигна, написа „ 24 часа “.

И Бачийски и Найденов се записаха малко преди 17 ч. на 26 септември – в последните минути на последния ден, в който можеха да създадат това, изправяйки на нокти членовете на Общинската изборна комисия.

В последна сметка за кметския стол на Бургас ще се борят 12 претендента – толкоз са записаните в ОИК, оповестява Novini.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР