Без изненада в рейтингите на висшите ни училища, които днес

...
Без изненада в рейтингите на висшите ни училища, които днес
Коментари Харесай

СУ СВ. Климент Охридски води в 21 от общо 52 професионални направления

Без изненада в рейтингите на висшите ни учебни заведения, които през днешния ден бяха показани за девети път. И тази година Софийският университет води в 21 от общо 52 професионални посоки. Следват Техническия университет, който е първи в шест посоки и Медицинският университет в София.

Общо 37 909 души учат стопанска система в българските висши учебни заведения. Разликата със идната компетентност - администрация и ръководство, е фрапантна - 16 584 са записалите се студенти, следват педагогика (14 864), медицина (11 737) и право (9 389).

Това демонстрират данните от новото издание на рейтинговата система на висшите учебни заведения в България, която съпоставя 51 държавни и частни висши учебни заведения, които образоват над 200 хиляди студенти по стотици специалности, разпределени в 52 професионални посоки. Класацията за 2019 година беше показана в Министерството на образованието и науката (МОН) през днешния ден, можете да я разгледате тук.

В дъното на сравнението на професионалните посоки по данни за 2019 година за знак " Брой студенти в професионалното направление " са професионалните посоки металургия, доктрина и ръководство на образованието и доктрина на изкуствата. Данните в класацията са систематизирани на национално равнище за съответното професионално направление.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР