Без актуализация на бюджета няма да има средства за добавката

...
Без актуализация на бюджета няма да има средства за добавката
Коментари Харесай

Василев: Пари има, но без актуализация няма да има добавка за пенсионерите от ноември |

Без актуализация на бюджета няма да има средства за добавката от 50 лева за пенсионерите през ноември, съобщи служебният министър на финансите Асен Василев в коридорите на Народно събрание през днешния ден. 

" Пари има, само че с цел да се похарчат парите това би трябвало да стане по отношение на Закона за бюджета ", сподели още той. 

Той изясни, че в Закона за бюджета има ограничавания " какъв брой пари защо могат да се харчат ", като има и благоприятни условия за преструктуриране, с решение на Министерски съвет. 

Обясненията му са по отношение на тезата, че част от разноските могат да се преструктурират и без актуализация, а буфери са били върнати на министерствата, вместо да бъдат защитавани за спешни разходи.

Служебното държавно управление упорства за актуализация на бюджета поради задаващата се нова Ковид вълна и компенсациите (на медици; 60:40), както и поради плануваното нарастване (вместо досегашните +50 лева) на пенсиите.

" Вече над 1 милиарда от тези благоприятни условия за преструктуриране са изядени - има относително малко благоприятни условия за преструктуриране. Затова ние желаеме глоба санкция на Народното събрание, тези пари които ги има, Народното събрание да се произнесе по какъв начин тъкмо да бъдат изхарчени ", съобщи през днешния ден Василев. Той добави, че от Министерството на финансите към този момент са дали проект за харчене, по този начин че средствата да могат да стигнат до всички жители и компании. 

Относно " сметките " на финансовия екип на Има Такъв Народ, Василев сподели: " Да отворят Закона за бюджета и да посмятат с един калкулатор по какъв начин ще можем да покрием още 1 милиарда 400 млн. лева най-малко до края на годината. Как тъкмо да ги намерим посредством преструктуриране на настоящите разноски, тези пари. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР