Беше огромна отговорност и чест да представлявам страната си през

...
Беше огромна отговорност и чест да представлявам страната си през
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Върнахме темата за европейската перспектива на Западните Балкан

Беше голяма отговорност и чест да съставлявам страната си през тези 4 години. В сегашния свят този интервал от време е равноценен на една ера. Това разяснява някогашният външен министър Екатерина Захариева, откакто съобщи поста на служебния министър Светлан Стоев.

" Имахме сполучливо Председателство на Съвета на Европейски Съюз, върнахме тематиката за европейската вероятност на Западните Балкани трайно в дневния ред на Съюза. Представлявах Европейски Съюз на значими интернационалните конгреси - на Г-20 и на срещата с страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн ", написа тя в профила си във фейсбук.

" Въведохме електронни услуги за сънародниците ни в чужбина и защитихме целостта на Болградския регион в Украйна. Успяхме да помогнем на десетки хиляди българи да се върнат в Родината по време на Ковид-19 ", добавя Екатерина Захариева.

Винаги съм защитавала националните ползи и суверенитета ни, когато те са били застрашавани или нарушавани, тъй като няма нищо по-важно от това, акцентира тя.

За наследника си Захариева споделя: " Г-н Светлан Стоев бе шеф на Държавния протокол в най-отговорния интервал - на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и с помощта на него и неговия екип и до през днешния ден се приказва за съвършената ни организация. Важно е в подобен миг, когато ще се провеждат извънредно тежки избори в чужбина, отпред на Министерство на външните работи да е човек, който познава системата ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР