Беше ли социалната система подготвена да кризата, породена от Covid-19?

...
Беше ли социалната система подготвена да кризата, породена от Covid-19?
Коментари Харесай

Равносметката на социалното министерство за изминалата кризисна година

Беше ли обществената система готова да рецесията, подбудена от Covid-19?
Над 1 милион души са получили друга форма на поддръжка от страната , сподели в изявление за БНР заместник-министърът на труда и обществената политика  Адриана Стоименова.

Нито едно от заплащанията за хората с увреждания не беше спряно , нито във връзка с пенсиите, нито във връзка с обществените заплащания и финансовата поддръжка, уточни тя.

За отоплителен сезон 2020/2021 всички подадени молби са били задоволени, с по-голяма сума от нормалното.

 Снимка: БГНЕС

Сред ограниченията за подкрепяне заместник-социалният министър уточни топлия обяд, който стига до над 60 хиляди лица в 215 общини .

Патронажната грижа остава доста търсена мярка.

 Снимка: БГНЕС

2 200 000 пенсионери ще получат в допълнение 50 лв. към пенсиите си и през април, напомни Стоименова.

Тогава ще се изплатят и по 120 лв. за хората, които са под линията на беднотия . Средствата са планувани за покриване на разноски за хранителни артикули. Това са хора, които имат пенсии 300.01- 369 лв., като плануваният запас е 76 милиона лв.. “

По метода, по който пенсионерите получават пенсията си – по този метод ще бъдат получени добавките за хранителни артикули “, посочи Адриана Стоименова по отношение на превеждането на средствата по банкови сметки или приемането им в пощенските клонове.

 Адриана Стоименова Снимка: БГНЕС

Адриана Стоименова подчертава върху поддръжката за фамилиите, в които на един или двамата родители се постанова да останат у дома с децата поради отдалеченото образование.

На локално или на национално равнище, в случай че бъдат оповестени ограничения децата до 14 години да останат у дома, имаме към момента забележителен запас по мярката, тъй че да подкрепим фамилиите . “

Над 300 хиляди работни места са непокътнати по мярката 60/40, гласи равносметката на общественото министерство. „ До момента изплатените средства са 902 милиона лв. . “
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР