Берлин обеща днес неограничен кредит, за да помогне на компаниите,

...
Берлин обеща днес неограничен кредит, за да помогне на компаниите,
Коментари Харесай

Германия дава на фирмите неограничен кредит в антивирусен пакет

Берлин даде обещание през днешния ден " безграничен " заем, с цел да помогне на фирмите, наранени от пандемията с ковид, като част от най-големия спомагателен пакет в Германия след войната на стойност минимум 550 милиарда евро.
" Няма горна граница за заема, предлаган от (държавната банка за развитие) KfW, това е най-важното обръщение ", сподели финансовият министър Олаф Шолц.
Гаранциите, еквивалентни на 614 милиарда $, бяха единствено за начало, съобщи министърът на стопанската система Петер Алтмайер.
" Обещахме, че няма да се провалим заради липса на пари и политическа воля. Това значи, че нито една здрава компания, нито работа не би трябвало да се оказват в неволя ", сподели той.
" При нужда ще презаредим оръжията си ", добави Алтмайер.
Пакетът, даже в първия си стадий, е по-голям от помощта от 500 милиарда евро, предлагана от немското държавно управление по време на финансовата рецесия през 2008 година
Канцлерът Ангела Меркел в сряда даде обет да направи каквото е належащо, с цел да укроти рецесията с ковид, сигнализирайки, че даже е подготвена да приключи заветната доктрина за поддържане на салдото на бюджета на Германия.
" Това е изключителна обстановка. Ще създадем всичко належащо и за благополучие Германия е относително здрава... ще създадем всичко допустимо, с цел да преминем добре през тази обстановка и ще забележим в края на това ситуацията на бюджета ни “, сподели Меркел, наблягайки, че слагането на завършек на вирусна рецесия е от първостепенно значение.
След шест смъртни случая и брой на инфектираните, достигнали до 2369 в Германия, Меркел в четвъртък прикани уредниците на всички несъществени събития, при които ще се съберат по-малко от 1000 души, да ги анулират.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 март
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР