Беноа Пер преживява истински тенис кошмар през настоящия сезон и

...
Беноа Пер преживява истински тенис кошмар през настоящия сезон и
Коментари Харесай

Вече извън топ 150: Пер бе пробит за 40 секунди, освиркаха го и реши да се откаже

Беноа Пер претърпява същински тенис призрачен сън през сегашния сезон и рядко името му попада по хубави аргументи в медийното пространство. Французинът в един миг не беше печелил мач от три месеца насам, допускайки 11 следващи провали на равнище ATP и самият той показа по какъв начин изпитва непрекъсната тревога на корта, което го прави доста нерешителен и го довежда постоянно до депресивни положения. Французинът опита да преодолее личните си демоните, започвайки работа с психолог, само че резултатите му продължаваха да бъдат искрено разочароващи и справедливо Беноа напусна топ 100 за пръв път от седем години насам.

Ветеранът не скри по какъв начин неговият спад в класацията е изцяло подобаващ и призна, че не е сигурен дали ще продължи да се бори за ново завръщане в елита на спорта. Тези подмятания за отричане пък бяха съпроводени с ново извънредно незадоволително показване на Пер през вчерашния ден. Бившият номер 18 се завърна за присъединяване на Мастърса в Синсинати, където през предишния сезон доближи до четвъртфиналите и шампионатът беше с голямо значение за бъдещето на екстравагантния състезател в ATP Тура.

Французинът стартира чудесно мача си против Танаси Кокинакис и получи опция да сервира за спечелването на откриващата част, но още веднъж показва остарялата си уязвимост при затварянето на сетове и мачове. Това даде нужното самочувствие на австралиеца, който реализира поврат и завоюва сета в тайбрек, а това изцяло отхвърли 196-сантиметровия тенисист от по-нататъшна опозиция.

Беноа се завърна след паузата и изцяло демонстративно позволи четири следващи двойни неточности, с което съобщи подаването си. Последваха бурни освирквания от трибуните и тогава 33-годишният играч просто събра нещата си и напусна корта, обявявайки цялостната си моментна тенис и морална капитулация.

Загубата ще нанесе нов сериозен удар по ранкинга на Беноа, тъй като му следва излизане от първите 150 на света и US Open може да се окаже последното елитно съревнование, в което той ще може да играе по право.

assister en live a un câblage de c’est trop fou
— achille (@achille_ftn)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР