Benchmark Capital, която е един от най-влиятелните инвеститори в Uber

...
Benchmark Capital, която е един от най-влиятелните инвеститори в Uber
Коментари Харесай

Един от най-големите инвеститори на Uber съди Травис Каланик

Benchmark Capital, която е един от най-влиятелните вложители в Uber и част от най-големите акционери в компанията, упреква някогашния основен изпълнителен шеф Травис Каланик в машинация, написа TheVerge.

Жалбата, подадена в съда, укорява ексшефа поради машинация, нарушаване на контракта и нарушаване на отговорностите.

Това е послединят знак, че макар неотдавна подадената от Каланик оставка Uber продължава да се намира в обстановка на безпорядък.

Компанията, която е ранен вложител в платформата за споделено пътешестване, твърди, че " основната цел " на Каланик е била да включи в борда на шефовете " лоялни съдружници " в опит на " да почисти пътя си към вероятно завръщане като основен изпълнителен шеф ".

Инвеститорът показва, че обстановката е в ущърб както на акционерите и чиновниците, по този начин и на водачите и клиентите на Uber.

Делото се концентрира върху гласуването, провело се през юни 2016 г, което целеше да усили броя на членовете в Борда с право на глас от 8 до 11 места.

Каланик не откликнал неотложно на искане за коментар по тематиката, а представител на Uber отказал да приказва за зародилия въпрос.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР