Белият дом заяви, че американски военни няма да участват в

...
Белият дом заяви, че американски военни няма да участват в
Коментари Харесай

Белият дом: Американски военни няма да участват в турската операция в северна Сирия

Белият дом съобщи, че американски военни няма да вземат участие в турската интервенция в северна Сирия и няма да се намират покрай региона, където се прави тази интервенция, съобщи Ройтерс.

Асошиейтед прес цитира прессекретаря на Белия дом Стефани Гришам, че американски военни няма да поддържат, нито да вземат участие в интервенцията и повече няма да се намират в региона, където тя се прави.

Изявлението на Белия дом, че Турция скоро ще нахлуе в северна Сирия, поражда неустановеност за ориста на кюрдските бойци, съюзени със Съединени американски щати в акцията против групировката Ислямска страна, прибавя АП.

Гришам сподели, че след телефонния диалог сред президентите Доналд Тръмп и Реджеп Тайип Ердоган, Турция ще носи отговорност за всички бойци на Ислямска страна, пленени в северна Сирия през последните две години и арестувани от кюрдските сили, подкрепяни от Съединени американски щати.

Кюрдските сили поеха главната тежест на акцията по суша против Ислямска страна, само че са считани за терористи от турското държавно управление, отбелязва АП.

Според декларацията на Гришам, представена от ТАСС, европейските страни са отказали да приберат и да изправят пред съда своите жители, включили се към Ислямска страна и хванати в региона. Съединените щати нямат желание да харчат за тях парите на своите данъкоплатци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР