Белият дом твърди, че грешките от Афганистан са послужили за

...
Белият дом твърди, че грешките от Афганистан са послужили за
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън обвини Тръмп за хаотичното изтегляне от Афганистан

Белият дом твърди, че грешките от Афганистан са послужили за основа на дейностите му в Украйна, където администрацията на Байдън има заслуга за поддръжката на отбраната на Киев против съветската инвазия. Белият дом твърди, че е симулирал най-лошите сюжети преди нашествието през февруари 2022 година и е пристъпил към обявяване на разследваща информация за желанията на Москва месеци преди този момент.

В явен опит да отбрани вземането на решения в региона на националната сигурност, администрацията на Байдън отбелязва също, че е разгласила предвоенните предизвестия при " мощни възражения от страна на висши чиновници в украинското държавно управление ".

Републиканците в Конгреса остро подлагат на критика изтеглянето от Афганистан, като подчертават върху гибелта на 13 военнослужещи при гибелен атентат на летището в Кабул, при който починаха и над 100 афганистанци.

Кърби отдаде дължимото на американските сили за дейностите им при провеждането на най-голямата в историята въздушна евакуация на цивилни по време на хаоса при рухването на Кабул.

След изтеглянето на Съединени американски щати Байдън показва, че Съединени американски щати са били принудени да се изтеглят от Афганистан поради съглашението от февруари 2020 година, което Тръмп реализира с талибаните в Доха, Катар. След съглашението от Доха афганистанското държавно управление освободи към 5 000 пандизчии талибани като изискване за осъществяване на мирни договаряния с талибаните.

Споразумението изискваше от Съединени американски щати да изтеглят всички свои сили до 1 май 2021 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР