Белият дом срещна неочаквано бурна и враждебна реакция след коментара

...
Белият дом срещна неочаквано бурна и враждебна реакция след коментара
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Белият дом е под обсада заради Шарлотсвил

Белият дом срещна ненадейно бурна и враждебна реакция след коментара на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила за събитията в Шарлотсвил, написа "Вашингтон пост ".

Изданието отбелязва, че Белият дом е прекарал огромна част от вчерашния ден в опити да отбрани президента от пороя от рецензии, който е завалял след реакцията му, в това число от редиците на неговата Републиканска партия. Източници на вестника разясняват, че развоят на нещата след коментара на Тръмп дава опция да се види по какъв начин работи Белият дом в сходни обстановки.

"Ню Йорк таймс " отбелязва, че след реакцията на Тръмп Белият дом е бил подложен под блокада, като тя е срещнала негативно отношение измежду представители на целия идеологически набор. Вестникът също по този начин дефинира случая в Шарлотсвил като най-сериозния епизод напрегнато на расова основа, откогато президентът е встъпил в служба.

"Уойлстрийт джърнъл " разяснява, че станалото в американския град е тестване за Тръмп. Изданието отбелязва, че президентът на Съединени американски щати е подложен под напън да скъса дефинитивно с националистически организации като тези, взели участие в събитията в Шарлотсвил, които в огромна степен са подкрепили предизборната му акция и ръководството му като президент.

Британският вестник "Индипендънт " разяснява, че по този начин наречената различна десница - т.е. групировката, която отхвърля обичайния консерватизъм в интерес на белия шовинизъм - е породила огромна дискусия още по времето на предизборната акция на Тръмп. Медията показва това по отношение на изказвания на някои представители на Демократическата партия, че президентът не желал да се разграничи от расисткия сегмент в електората си.

В коментарна публикация в "Гардиън " се отбелязва, че казусът в Шарлотсвил демонстрира, че Щатите са обхванати от надълбоко вътрешно безпокойство и страдат съществено от следствията от него, избрани в материала като "катастрофални ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР