Белият дом неуспешно се е опитал да организира телефонни разговори

...
Белият дом неуспешно се е опитал да организира телефонни разговори
Коментари Харесай

Лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ са отказали да разговарят с Байдън за петрола

Белият дом " несполучливо " се е опитал да провежда телефонни диалози сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и " фактическите " водачи на Саудитска Арабия и ОАЕ, до момента в който Вашингтон се пробва да ускори интернационалната поддръжка за опълчване на Русия и ограничение на възходящите цени на петрола, оповестява „ Уолстрийт Джърнал “.

" Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и шейхът на ОАЕ Мохамед бин Зайед са отказали да беседват с Байдън ", написа вестникът, базирайки се на публични лица.

Но за сметка на това принцът и шейхът са разговаряли с съветския президент Владимир Путин предходната седмица, както и с Володимир Зеленски, отбелязва вестникът.

ОАЕ и Саудитска Арабия отхвърлят да усилят добива на нефт и се придържат към проекта, утвърден от ОПЕК и група производители, ръководена от Русия.

Официални лица настояват, че Абу Даби и Рияд са обезпокоени от " сдържания " отговор на Съединени американски щати на ракетните удари, нанесени от хуситите в Йемен и от възобновяването на иранското нуклеарно съглашение, за което се твърди, че не дава отговор на техните опасения за сигурността. Саудитска Арабия също по този начин желае Вашингтон да даде на престолонаследника юридически имунитет, защото той е изправен пред редица правосъдни каузи в Съединени американски щати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР