Белият дом е подготвил план, който предвижда оставка на държавния

...
Белият дом е подготвил план, който предвижда оставка на държавния
Коментари Харесай

„Ню Йорк таймс” гръмна: Големи промени готвят в Белия дом

Белият дом е подготвил проект, който планува оставка на държавния секретар Рекс Тилърсън и замяната му с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, а Централно разузнавателно управление на САЩ ще бъде управлявано от сенатора републиканец Том Котън, заяви в. „ Ню Йорк таймс”.

Вестникът се базира на почитан представител на президентската администрация. По негова информация Белият дом възнамерява да освободи Тилърсън през околните седмици. По-рано телевизионният канал Ен Би Си заяви, че преди към 3 месеца Тилърсън се изказал надменно за Тръмп и заплашил да подаде оставка поради противоречие с него по редица вътрешно политически въпроси.

По-късно държавният секретар опроверга тази информация, а Тръмп прикани Ен Б Си да се извини за обявата на подправени вести. Телевизионният канал отхвърли да го направи и назова известието си истинно.

Впоследствие телевизионната компания Си Ен Ен заяви, че дните на Тилърсън на поста държавен секретар за преброени. През октомври в изявление за в. „ Уолстрийт джърнъл” Тилърсън акцентира, че счита да остане па поста си „ до момента в който президентът счита, че е полезен”, прецизира БГНЕС.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР