Белград. Междусистемната връзка България – Сърбия трябва да бъде въведена

...
Белград. Междусистемната връзка България – Сърбия трябва да бъде въведена
Коментари Харесай

Интерконекторът България – Сърбия трябва да бъде въведен в експлоатация през 2022 г.

Белград. Междусистемната връзка България – Сърбия би трябвало да бъде въведена в употреба през 2022 година Това потвърдиха енергийните министри на двете страни Теменужка Петкова и Александър Антич, оповестиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката . Те разговаряха в Белград, където се организира среща на върха, отдадена на енергийната сигурност в района. Според единомислещото мнение и на двамата, построяването на изчезналата инфраструктура е основно изискване за реализиране на енергийна сигурност и конкуренция в газовите доставки за района на Югоизточна Европа.
Министър Петкова осведоми своя сръбски сътрудник за развиването на плана за междусистемна връзка Гърция – България и напомни, че преди броени дни бе даден старт на нейното създаване. Целта е връзката да бъде пусната в комерсиална употреба през 2020 година, което ще обезпечи приемането на контрактуваните количества от 1 милиарда куб. м. природен газ годишно от находището Шах Дениз 2 в Азербайджан.
По-рано денем министър Петкова разиска с министъра на стопанската система на Черна гора Драгица Секулич опциите за двустранно съдействие в региона на енергетиката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР