Белгийският бизнесмен Ехуд Арие Ланядо, наричан и Диамантения крал, почина

...
Белгийският бизнесмен Ехуд Арие Ланядо, наричан и Диамантения крал, почина
Коментари Харесай

Диамантения крал почина по време на операция за увеличаване на пениса

Белгийският предприемач Ехуд Арие Ланядо, именуван и Диамантения крал, умря по време на интервенция за увеличение на пениса, написа английският в. Дейли мейл.

56-годишният бизнесмен си отиде в неделя, в частна клиника в Париж. Официалната причина за гибелта на мъжа е сърдечен удар. Това написа на уеб страницата на неговата компания Омега елмаз със седалище в белгийското пристанище Антверпен. Инфарктът е бил получен по време на хирургическата намеса, добави още лондонското издание.

Ланядо бе считан за един от най-богатите европейци. Точни данни за неговото положение обаче към момента не са излизали. Според наличната информация починалият притежаваше една от най-скъпите здания в Монако, чиято цена се дефинира на 34 млн. паунда. За него се счита, че е бил собственик на първокласни недвижими парцели в Лос Анджелис, Ница и Монте Карло.

Покойният стартира кариерата си в Тел Авив като малък търговец на бижута. По-късно той сътвори мрежа за покупка и продажба на скъпоценни камъни, която действаше в Африка, Азия и Европа. Ланядо продаде най-скъпия елмаз в света Blue moon of Josephine. Купувачът бе предприемач от Хонконг, а подписаната през 2015 година договорка бе за 48 млн. евро.

Ланядо имаше проблеми с управляващите в Белгия. През 2013 година той бе упрекнат в контрабанда и данъчни измами в изключително огромни размери. Диамантения крал и неговият съучастник Силвен Голдберг заплатиха 130 млн. евро в хазната, с цел да се спасят от правосъдно гонене. Данъчните в западноевропейското кралство започнаха неотдавна ново следствие. Двамата трябваше да дадат показания пред прокуратура в Антверпен на 14 март.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР