Украйна разполага само с 1/4 от системите за противовъздушна отбрана,

...
Украйна разполага само с 1/4 от системите за противовъздушна отбрана,
Коментари Харесай

Зеленски към съюзниците: Нуждаем се от 120-130 изтребителя F-16

Украйна разполага единствено с 1/4 от системите за противовъздушна защита, които са нужни и се нуждае от 120 до 130 изтребителя F-16, с цел да може да постави завършек на превъзходството на Русия във въздуха. Това разкри украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в изявление за Франс прес.

" Днес ние разполагаме с 25% от това, от което се нуждаем, с цел да защитим Украйна, приказвам за системи за противовъздушна защита, по-специално за мощните американски системи " Пейтриът ", сподели украинският водач.  

Той добави, че страната му нужда от 120-130 бойни самолета F-16 или други съвременни машини, с цел да няма Русия предимство във въздуха.

Русия обстрелва по въздух от две години Украйна, поразявайки градове и инфраструктура и поставяйки украинските сили в мъчно състояние на фронта, отбелязва Българска телеграфна агенция. Поради непълен брой системи за Противовъздушна отбрана енергийната инфраструктура на Украйна беше доста развалена тази година от стотици ракети, дронове и бомби, изстреляни от съветските сили.

Украйна също така беше отслабена от съвсем цялостното прекъсване в продължение на няколко месеца на американската военна помощ и забавянето на европейската помощ. Но в този момент Съединени американски щати гласоподаваха 60 милиарда $ помощ за Украйна и Зеленски желае да види нейните доставки.

" Можем ли да имаме три милиарда, с цел да закупим две " Пейтриът " за Харковска област. По този метод бомбите няма да падат върху нашите бойци ", попита той.

Що се касае до F-16, някои от които би трябвало да дойдат това лято в Украйна след подготвянето на украинските водачи да боравят с тях Зеленски желае доста повече, още повече, че страната му си е сложила за цел да си върне контрола върху украинското небе тази година.

Поисканите 120-130 машини са за отбрана на небето против 300 машини - броя на самолетите, които Русия употребява в Украйна, сподели Зеленски.

Имаме потребност от такава численост от F-16, с цел да имаме тъждество в силите, съобщи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР