Белгия ще бъде без седем футболисти за гостуването в Прага

...
Белгия ще бъде без седем футболисти за гостуването в Прага
Коментари Харесай

Белгия заминава за Чехия без петима заради COVID-рестрикции

Белгия ще бъде без седем футболисти за гостуването в Прага във втората си среща от Световните квалификации, която ще се играе в събота.

Петима белгийски национали, които играят в немското състезание, няма да пътуват поради рестрикциите, които е въвела Федералната република във връзка карантината. В момента живеещи в Германия жители могат да пътуват до Чехия единствено откакто преминат през 14-дневна карантина след завръщането си. Отделно от това, Томас Вермален и Яник Ферейра Караско, разгласи селекционерът Роберто Мартинес.

Петимата футболисти, които играят в Германия и няма да бъдат разполагаем, са Дедрик Боята (Херта Берлин), Кун Кастелс (Волфсбург), Торган Азар (Борусия Дортмунд), Орел Мангала (Щутгарт) и Тома Мюние (Борусия Дортмунд). Те си остават в Белгия и ще чакат тима да се върне, с цел да се включат в подготовката за третата среща от Световните квалификации- против Беларус в Льовен.

Очакванията бяха Караско да играе в Прага, само че контузията в крайници осуетява тези проекти. Вермален пък получи контузия на бедрото след мача с Уелс, приключил 3:1 в сряда.

"Плановете ни за Вермален бяха да го използваме най-малко за едно полувреме, само че лекарите споделиха, че се нуждае от още отмора и възобновяване, тъй че отпада ", описа пред публицистите треньорът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР