Белгия победи Русия с 3:1 в дербито от 9-а група

...
Белгия победи Русия с 3:1 в дербито от 9-а група
Коментари Харесай

Азар наказа Русия с два гола, Белгия би с 3:1

Белгия победи Русия с 3:1 в дербито от 9-а група на европейските квалификации, а Еден Азар бе огромният воин, като означи два гола. Мачът се игра на стадион „ Крал Бодуен “ в Брюксел и предложи много забавни моменти.

В 14-ата минута Юри Тилеманс откри за Червените дяволи с прекрасен удар отвън наказателното поле, само че насладата на домакините не продължи дълго.

Само 2 минути по-късно Денис Черишев приключи резултатно офанзивата на Русия, откакто остана на добра позиция и осъществя с изстрел отляво на пеналта.

Белгийците имаха самодейността от самото начало и съумяха да поведат още веднъж в самия завършек на първата част. Тогава Юри Жирков фаулира Еден Азар в наказателното поле и звездата на Челси се разписа от бялата точка.

Малко след паузата Черишев накара Куртоа да избавя удара му, само че като цяло руснаците не можеха да натиснат съществено. Мачът беше двуостър и в 88-ата минута Азар реши всичко след пас на Миши Батшуай.

Това бе неговият 29-и гол за Белгия, с което той излезе на 3-о място във безконечната класация на страната, като изпревари Марк Вилмотс и Йозеф Мерманс. Пред него с по 30 гола са Пол ван Химст и Бернард Воорнхоф, а водач е Ромелу Лукаку с 45.

В края Александър Головин от гостите бе изпъден, с цел да приключи разочароващата вечер за тях.

Белгия – Русия 3:1

1:0 Тилеманс 14
1:1 Черишев 16
2:1 Азар 45 дузпа
3:1 Азар 88

Белгия: Куртоа, Алдервайрелд, Боята, Вертонген, Кастан, Тилеманс, Дендонкер, Т. Азар (84 Шадли), Мертенс, Е. Азар, Батшуай
Русия: Гилерме, Фернандес, Набабкин, Кудряшов, Жикиа, Жирков, Ахметов, Головин, Кузяев (26 Миранчук), Черишев (65 Чалов), Дзюба (77 Смолов)/gol.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР