Беларуският диктатор Александър Лукашенко може да улесни китайско-руските схеми за

...
Беларуският диктатор Александър Лукашенко може да улесни китайско-руските схеми за
Коментари Харесай

ISW: Путин може да използва Лукашенко, за да избегне западните санкции

Беларуският деспот Александър Лукашенко може да улесни китайско-руските схеми за отбягване на наказания по време на формалното си посещаване в Пекин.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW) в дневния си разбор за обстановката в Украйна.

Анализаторите цитират Deutsche Welle, съгласно което по време на пътуването Лукашенко ще подпише пакет от съглашения за развиване на взаимни планове, комерсиално, икономическо, капиталово, филантропично и политическо съдействие с Китай.

В отчета се споделя, че диктаторът и преди е заявявал, че отбранителната индустрия на Беларус може да създава оръжия, защото страната има достъп до микроелектроника, оптика и съставни елементи, внасяни от други страни.

Като доказателство ISW цитира представители на украинското разузнаване, съгласно които Лукашенко към този момент е оказал помощ на Путин да се снабди с оръжие за войната против Украйна, като е доставил артилерийски муниции от беларуските хранилища .

Освен това, осведомят специалистите, по време на посещаване в Китай Лукашенко е декларирал, че Русия е подготвена да направи стъпки за спокойно споразумяване и преустановяване на войната против Украйна.

Той също по този начин упрекна Запада и Съединени американски щати, че са принудили украинските публични лица да се откажат от договарянията с Русия.
 Нови подкрепления са изпратени в Бахмут
Нови подкрепления са изпратени в Бахмут

Украйна ще брани до последно града

" Путин и Лукашенко евентуално ще употребяват публикуването от Китай на " мирния проект " от 12 точки, с цел да възобновят съществуващата съветска осведомителна интервенция, която Кремъл употребява през декември 2022 година ", акцентират от Института за проучване на войната.

Анализаторите обясниха, че тази осведомителна акция е имала за цел да накара западните представители да предложат превантивни отстъпки и да принудят Украйна да договаря по съветските условия и евентуално е съдействала за забавянето на даването на западни танкове и друго съоръжение, нужни за продължение на украинските механизирани контранастъпления .

" Кремъл може да възобнови контрактуваната осведомителна интервенция, с цел да понижи успеваемостта на бъдещи украински контраофанзиви, като забави нужната западна помощ и потърси отстъпки преди възможни по-нататъшни неуспехи в Украйна ", се споделя още в отчета.

Изглежда, че съветските управляващи ускоряват насърчаването на осведомителни интервенции под подправен байрак, с цел да отвлекат вниманието от неналичието на осезаеми триумфи на бойното поле и да забавят даването на западни танкове и друга помощ преди предстоящите украински контраофанзиви. На 28 февруари съветското министерство на защитата (МО) упрекна " Съединени американски щати и техните съучастници ", че възнамеряват да извършат провокация в Украйна, като употребяват токсични химикали.
 Топ украински пълководец посети Бахмут
Топ украински пълководец посети Бахмут

Олександър Сирски повдигна духа на бойците и разиска тактиката за защита

На 19 февруари съветското МО съобщи, че украински публични лица възнамеряват офанзиви под подправен байрак против рискови радиационни уреди в Украйна, с цел да обвинят съветските сили, че нанасят безразборни удари по такива обекти .

Очевидният растеж на подправените биохимични и нуклеарни предизвестия под подправен байрак съпътства съгласуваната съветска осведомителна интервенция под подправен байрак, която упреква Украйна, че се готви за навлизане в окупираното от Русия Приднестровие в Молдова.

Руският президент Владимир Путин също по този начин внесе още веднъж нуклеарна изразителност в съветското осведомително пространство по време на обръщението си към Федералното заседание на Русия на 21 февруари, когато разгласи желанието на Русия да прекрати присъединяване си в СТАРТ.

Неотдавнашното обновяване на няколко общоприети съветски осведомителни интервенции под формата на предизвестия под подправен байрак и уморителни нуклеарни закани допуска, че съветските публични лица от ден на ден се пробват да смекчат осведомителните последствия от продължаващата липса на триумфи на съветското полесражение, както и да забавят даването на западни танкове и друго съоръжение преди предстоящите украински контраофанзиви.

Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати поддържа продължаващата оценка на ISW, че е извънредно малко евентуално Русия да употребява нуклеарни оръжия в Украйна.
 Пригожин чака Бахмут да бъде обграден до април
Пригожин чака Бахмут да бъде обграден до април

Зависело обаче от това какъв брой западни оръжия бъдат доставени на Украйна

Заместник-министърът на защитата по политическите въпроси Колин Кал съобщи, че Съединени американски щати не считат, че Русия ще употребява нуклеарни оръжия по време на чуване в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите по отношение на американската военна поддръжка за Украйна на 28 февруари.

ISW прави оценка, че съветските позовавания на нуклеарни закани и нуклеарна теория са част от осведомителна интервенция , целяща да обезкуражи Украйна и Запада, само че не съставляват материално желание на Русия да употребява нуклеарни оръжия.

На 28 февруари съветският президент Владимир Путин направи послание към управителния съвет на Федералната работа за сигурност (ФСБ) и акцентира ролята на ФСБ в поддръжка на войната в Украйна в качеството ѝ на правоприлагащ орган и орган за битка с тероризма. Путин похвали ФСБ за директното ѝ присъединяване във войната в осъществяване на " ексцентрични полеви задания " като защита на съветската граница и секване на терористични действия, проведена престъпност, корупция и екстремизъм.

Путин също по този начин акцентира, че главната цел на ФСБ е да поддържа съветските въоръжени сили и Росгвардия в напъните им за реализиране на задачите на " специфичната военна интервенция " и означи ролята на ФСБ за попречване на навлизането на украински диверсионни групи на съветска територия.

Кремъл евентуално се пробва да възвърне съветската осведомителна интервенция, целяща да показа Русия като отворена за договаряния, до момента в който груповият Запад отхвърля да договаря.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 28 февруари, че съветските публични лица са отворени за договаряния за преустановяване на войната в Украйна , само че че Украйна и Западът би трябвало да признаят новите " териториални действителности ", свързани с противозаконното анексиране от Русия на окупирани територии в Украйна.
 Украйна – палачът на съветския империализъм?
Украйна – палачът на съветския империализъм?

Голямо съветско военно проваляне в Украйна може да докара до безпорядък, от който доста западни водачи се опасяват

Песков добави, че Украйна би трябвало да вземе поради и съответните цели на Русия във войната в Украйна, с цел да се реализира съглашение посредством договаряния.

Основни заключения
Изглежда, че съветските управляващи ускоряват насърчаването на осведомителни интервенции под подправен байрак, с цел да отвлекат вниманието от неналичието на осезаеми триумфи на бойното поле и да забавят даването на западни танкове и друга помощ преди предстоящите украински контраофанзиви. Заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Кал съобщи, че Съединени американски щати нямат индикации, че съветските сили ще употребяват нуклеарни оръжия в Украйна. Руският президент Владимир Путин акцентира ролята на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) в поддръжка на войната в Украйна по време на послание към управителния съвет на ФСБ. Кремъл и президентът на Беларус Александър Лукашенко евентуално се пробват да засилват напъните си за подправено показване на Русия като отворена за договаряния за преустановяване на войната в Украйна. Лукашенко може да улесни китайско-руските схеми за отбягване на наказания по време на формалното си пътешестване до Пекин, Китай, от 28 февруари до 2 март. Руските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви наоколо до Сватбена и Кременна и евентуално са постигнали стеснен прогрес северно от Кременна. Руските сили реализираха тактически триумфи в северната част на Бахмут и продължиха сухопътните офанзиви към Бахмут и в региона на град Авдиевка-Донецк. Украински публични лица не престават да оповестяват за евентуална съветска подготовка за възобновяване на настъпателните интервенции в областите Запорожие и Херсон, макар че ISW не е следила знаци, че съветските сили възнамеряват да възобновят настъпателните интервенции в тези посоки. Арменските управляващи задържаха съветски жител в Ереван за акт на митинг против войната в Украйна, осъществен в Москва през юли 2022 г. Украинският президент Володимир Зеленски приведе в деяние решение на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за налагане на наказания на 109 съветски жители, взели участие в насилственото депортиране на украински деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР