Беларуските власти потвърдиха днес ареста на Роман Протасевич - ден

...
Беларуските власти потвърдиха днес ареста на Роман Протасевич - ден
Коментари Харесай

Беларуските власти потвърдиха ареста на Роман Протасевич

Беларуските управляващи потвърдиха през днешния ден ареста на Роман Протасевич - ден откакто принудиха пътнически аероплан, на чийто ръб е бил опозиционният публицист, да кацне в страната, предадe Българска телеграфна агенция.

Протасевич е в предварителния арест към затвор в центъра на столицата Минск, заяви говорителка на министерството на вътрешните работи. Тя посочи, че затворническата администрация не е подавала недоволства за здравословното положение на журналиста. Говорителката отхвърли като подправена информация изказванията на майката на Протасевич пред беларуски опозиционни медии, че синът й е настанен в болница в Минск поради проблеми със сърцето.

26-годишният някогашен основен редактор на авторитетната беларуска опозиционна медия Нехта (Nexta) и приятелката му, рускинята София Сапега, на 23 години, бяха арестувани през вчерашния ден в Беларус, откакто управляващите принудиха принудително пътнически аероплан на ирландската самолетна компания Райънеър (Ryanair), изпълняващ полет от Атина за Вилнюс, да кацне в Минск. Живеещ в заточение в прилежаща Литва, Протасевич може да бъде наказан на до 15 години затвор по повдигнатите му обвинявания в " образуване на всеобщи вълнения ". Той също така е включен в листата на беларуските секрети служби на " хората, забъркани в терористични действия ", отбелязва Франс прес.

Самият Протасевич се появи на видеозапис, показан нощес по беларуската държавна телевизия. Опозиционният публицист сподели, че сътрудничи на държавното следствие, и призна, че стои зад обществени безредици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР