Бедствено положение е обявено в 19 села край град Шабац,

...
Бедствено положение е обявено в 19 села край град Шабац,
Коментари Харесай

Бедствено положение е обявено в 19 села в района на сръбския град Шабац

Бедствено състояние е оповестено в 19 села край град Шабац, Северозападна Сърбия, заради  наводнения, заяви Танюг.  Обилните превалявания и преливащи реки не престават да предизвикват огромни вреди в региона на Шабац. В дворовете равнището на водата е над 70 сантиметра. Както заяви сръбската национална телевизия РТС, изключителна обстановка има също на територията на Ягодина, Централна Сърбия, и Бабушница, Източна Сърбия. 

В Ягодина бяха наводнени стотици гаражи и изби, защото канализацията не може да поеме 70 литра вода на квадратен метър. Водата е навлязла в ниските елементи на болничното заведение и Здравния център , а най-пострадали са Спешна помощ и Службата за незабавна медицина. В към 15 села в община Бабушница, Пиротски окръг, са блокирани пътища, а в някои села е застрашено и водоподаването.

В понеделник в късния следобяд община Александровац бе ударена от мощна стихия , съпроводена от пороен дъжд и градушка. Бурята засегна и община Косиерич, като пороят  наводни към двайсетина здания. Проливен дъжд падна и в Коцелева, където от 10 дни е в действие бедствено състояние поради проблеми, причинени  от предходни превалявания.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР