Базираните на mRNA технология ваксини срещу рак могат да бъдат

...
Базираните на mRNA технология ваксини срещу рак могат да бъдат
Коментари Харесай

Сензационно: Ваксина срещу рак ще има преди 2030 г.

Базираните на mRNA технология ваксини против рак могат да бъдат подготвени преди 2030 година Това оповестиха проф.  д-р Угур Шахин и проф.  д-р  Йозлем Тюреджи оповестиха.

 НТВ

Двамата учени от турски генезис, създатели на немската компания Бионтек, която си партнира с Пфайзер за производството на една от най-успешните коронавирус ваксини в пандемията, оповестиха сензационно, че създадената от тях ваксина за рак ще бъде подготвена до идващите 10 години. 

 Учените са създали научни разработки, които подхранват техния оптимизъм.

 НТВ

В изявление с Лаура Куенсберг от BBC проф. Тюреджи изясни по какъв начин РНК технологията в основата на имунизацията против Covid-19 може да се употребява наново за офанзива на ракови кафези.  Запитана по кое време основаните на РНК ваксини против рак могат да бъдат подготвени за приложимост при пациенти, проф. Шахин уточни, че чакат те да са подготвени преди 2030 година

 НТВ

МРНК коронавирус имунизацията работи  посредством прекачване на генетични указания към тялото за безвредни протеини на Covid вируса.  Тези указания се получават от кафези, които създават специфичен протеин.  След това този протеини или антигени подсказват на имунната система какво да търси и какво да нападна.

Тюреджи увери, че същият метод може да се приложи за подготовка на имунната система да търси и унищожава раковите кафези.  

 НТВ

Бионтек работеше върху мРНА ваксини против рак преди началото на пандемията, само че компанията беше принудена да забави проучванията поради световната изключителна обстановка и да се концентрира върху създаването и производството на ваксини против Ковид.  

В момента компанията има няколко ваксини против рак в напреднали клинични изпитвания.

Компанията се надява да създаде лекувания за рак на червата, меланома и други типове рак, само че към момента има някои спънки.  

Раковите кафези, които построяват тумори, могат да бъдат заобиколени от огромно многообразие от протеини. Това прави извънредно мъчно да се изобрети ваксина, която е ориентирана към всички ракови кафези.

 НТВ

Тюреджи изясни пред Военновъздушни сили, че Бионтек се е научил да създава РНК ваксини по-бързо по време на пандемията и да схваща по-добре по какъв начин имунната система на хората реагира на тази технология.  

Интензивното развиване и бързото разпространяване на имунизацията против Ковид също оказа помощ на регулаторите по медикаментите да работят по-ефективно за одобрение на имунизациите. Тя добави: „ Това несъмнено ще форсира нашата ваксина против рак “.

 НТВ

Въпреки това Тюреджи приказва внимателно: „ Като учени ние постоянно се колебаем да кажем, че ще намерим лек за рака. Имаме някои пробиви и ще продължим да работим върху тях “, заключи тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР