Базираната в Амстердам стартираща компания Mollie обяви, че е приключила

...
Базираната в Амстердам стартираща компания Mollie обяви, че е приключила
Коментари Харесай

Малко известна компания стана третият най-голям европейски стартъп

Базираната в Амстердам започваща компания Mollie разгласи, че е завършила сполучливо нов рунд финансиране от вложители, възлизащ на 800 млн. $.

По този метод малко известната до неотдавна компания  към този момент има оценка от  6,5 милиарда $, което я прави третият максимален европейски стартъп.

Преди нея са само шведските компании Klarna, която дава извършване на покупки с безлихвен заем и която неотдавна реализира оценка от 46 милиарда $ и най-голямата компания за стрийминг на музика и други аудио формати – Spotify, чиято пазарна капитализация е също към 46 милиарда $.

Mollie даже изпреварва най-популярния европейски финтек Revolut, чиято оценка към момента е 5,5 милиарда $.

Нидерландската компания трансферира границата от 1 милиарда $ за оценката  си през септември предходната година, повече от 10 години откакто е учредена през 2004 година Компанията дава услуги в областта на електронните заплащания.

„ Бях сюрпризиран да открия какъв брой неуместни са банковите услуги за заплащания, по тази причина създадохме нови системи, които ги надграждат, което  беше и началото на нашия бизнес “, разяснява създателят Адриаан Мол.

Компанията е растяла органично, преди да вземе финансиране за в допълнение разгръщане през 2019 година

„ Целта ни е да изградим компания за 100 милиарда $. Знаем, че това ще отнеме доста време “, споделя новият изпълнителен шеф на сдружението Шейн Хапач.

В последния рунд за финансиране тя е била подкрепена от EQT, General Atlantic, HMI Capital и Alkeon Capital.

В последните няколко години конкуренцията в областта на електронните разплащания се усили доста, като главните играчи на пазара на стойност 2 трлн. $ са американските Stripe и Square. За разлика от своите американски сътрудници Mollie се концентрира над партньорства с дребни компании.

Последният рунд финансиране оцени Stripe на 95 милиарда $, с което я прави най-голямата в бранша.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР