Базираната на Бермудските острови Central European Media Enterprises е медийна

...
Базираната на Бермудските острови Central European Media Enterprises е медийна
Коментари Харесай

Хърватските регулатори одобриха продажбата на местния бизнес на CME

Базираната на Бермудските острови Central European Media Enterprises е медийна и развлекателна компания, която оперира водещи компании в шест централно- и източноевропейски пазара

Още по тематиката
Пикът на телевизионния бизнес

И " БТВ медиа груп ", и " Нова броудкастинг груп " регистрират нарастване на приходите и облагата
20 юли 2018
" Репортери без граници ": проверяващата публицистика в България е задача допустима

За стимулирани публицисти тук е елементарно да проверяват доказателства за корупция и корист с власт, проблемите идват с публикуването
19 юли 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (26 юни)

" БГ радио " и още шест радиостанции се продадоха за 5.4 млн. евро; Xplora поема цифровото обслужване на Queen`s; Tеодор Несторов е новият маркетинг шеф на " Карлсберг България " ; Ани Великанова е новият търговски шеф на Investor Media Group; Omnicom стана холдинг на годината на рекламния фестивал в Кан и други
26 юни 2018 До края на месеца интернационалният ефирен оператор Central European Media Enterprises (CME), притежател на българската bTV Media Group, ще завърши договорката по продажба на хърватския си бизнес Nova TV на Slovenia Broadband, поделение на районния медиен и ефирен оператор United Group.

United Group получи дефинитивно утвърждение от регулаторните органи за придобиването на Nova TV на цена в брой от 85 млн. евро (99.1 млн. долара), както и ще даде оборотен капитал, който към момента следва да бъде избран, оповестява See News. " Очаква се транзакцията да бъде приключена до 31 юли тази година ", споделят още от CME, чийто главен акционер е Time Warner.

Постъпленията ще се употребяват за погасяване на задълженията на групата. " Щастливи сме, че ни разделят единствено няколко стъпки от окончателната продажба на хърватския ни бизнес, защото това е значимо за реализацията на задачите ни, свързани с намаляването на задлъжнялостта ", споделят още от CME.

В изчакване на утвърждение

Сделката по продажба беше реалност още в средата на предходната година, като упованията бяха до края на 2017 година тя да бъде дефинитивно утвърдена. През ноември обаче регулаторът в Хърватия спря продажбата, потвърждавайки, че договорката е в несъгласие със законите на страната, защото тогава United Group излъчваше също и тв канала Total TV в Хърватия.

Няколко месеца по-късно, през януари, United Group разгласи, че продава малкия екран на V-Investment Holding, което надлежно разреши преразглеждане на договорката и докара до утвърждение от регулаторите.Средствата ще се употребяват за погасяването на задълженията ни , като успяхме да ги понижим с общо 25% от началото на годината ", съобщи заместител изпълнителният шеф на CME Майкъл Дел Нин.

Господство на Балканите

Базирана на Бермудските острови, Central European Media Enterprises е медийна и развлекателна компания, оперираща водещи компании в шест централно- и източноевропейски пазара, обхващащи общо 50 млн. души. В момента излъчва 36 телевизионни канала в България, Хърватия, Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

В края годината излязоха догатки, че най-голямата китайска непублична енергийна компания - CEFC China Energy, има интерес да придобие мажоритарен дял в нея. По същото време стана ясно и че медийната група е склонна да се раздели единствено с всичките си активи вкупом, без да ги разделя по райони, поради което и цената за продажба става висока.

На българския пазар от дълго време се приказва, че от bTV са в развой на пускане на продажба на медийния бизнес на цялата компания майка съдебномедицинска експертиза. Очакванията за вест към сходна договорка са най-рано към края на годината. Тази седмица съдебномедицинска експертиза ще разгласява и доклада си за второто тримесечие и полугодието.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР