Байдън обяви създаването на временно пристанище в ивицата Газа, за

...
Байдън обяви създаването на временно пристанище в ивицата Газа, за
Коментари Харесай

Байдън обяви създаването на временно пристанище в Газа за доставки на помощи

Байдън разгласи основаването на краткотрайно пристанище в линията Газа, с цел да доставят филантропична помощ на палестинския анклав по море. Това съобщи американският президент Джо Байдън, говорейки в четвъртък вечерта пред Камарата на представителите и Сената на Конгреса на Съединени американски щати с годишната си тирада за положението на Съюза.

„ Тази вечер подреждам на американския боен личен състав да извърши незабавна задача за основаване на краткотрайно пристанище в Средиземно море на брега на Газа, което може да поеме огромни кораби, пренасящи храна, вода, медикаменти и краткотрайни убежища. Няма да има американски войски на [ палестинска] почва. Това краткотрайно пристанище ще усили доста количеството филантропична помощ, която се влива в Газа всеки ден “, сподели Байдън.

Припомняме, че Съединени американски щати разискват ограничавания за Израел върху потреблението на американски оръжия, ако управляващите на еврейската страна проведат огромна интервенция в град Рафа в южната част на линията Газа. Външнополитическият колумнист на „ Вашингтон пост “ Дейвид Игнейтс написа в колонката си в сряда.

„ Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, загрижена за нова филантропична злополука, явно обмисля способи да попречи на Израел да употребява американски оръжия, в случай че нападна гъсто обитаеми региони към град Рафа “, отбелязва изданието.

Президентът Байдън и неговите основни съветници към момента не са взели никакви решения по отношение на налагането на условия за американските оръжия.

Но фактът, че публични лица наподобява разискват такава последна стъпка, демонстрира възходящата угриженост на администрацията по отношение на рецесията в Газа и яростното разделяне с израелското управление във връзка с офанзивата против Рафа “, добави Игнас.

Както се показва в материала, администрацията на Байдън се притеснява, че провеждането на широкомащабна интервенция в Рафах „ ще утежни пагубната обстановка в Газа, без да постави завършек на войната “.

„ Служители на администрацията споделиха, че не са видели явен проект за това по какъв начин да обезпечат сигурност за повече от 1 милион палестинци, които са били разселени от боевете на север в региона на Рафа покрай египетската граница “, добави колумнистът. „ Всякакви ограничавания върху доставките на оръжия от Съединени американски щати за Израел биха означавали внезапна смяна в връзките и биха провокирали отвращение в политическата сфера “, акцентира Игнаис.

Източник – The Washington Times /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР