Байдън и Кирил Петков се срещнаха и аз очаквам да

...
Байдън и Кирил Петков се срещнаха и аз очаквам да
Коментари Харесай

Кольо Парамов пред Lupa.bg: Убиват ключови свидетели срещу олигарсите, трябва им защита

" Байдън и Кирил Петков се срещнаха и аз чакам да се появи комплициран ход за битка с корупцията. Двамата са говорили 12 минути, като главната тематика е била точно битката с корупцията ", разгласи пред Lupa.bg финансистът Кольо Парамов.

По думите му Съединени американски щати няма да оставят по този начин страната, знаейки какви офшори има и какъв брой пари има в тях. Съединени американски щати са сложили въпроса за българската олигархия, като съществена цел е битката с корупцията.

" Смятам, че Байдън ще сложи въпроса за битката с олигархията на двата фронта- първо с каузи, обстоятелства и очевидци, второ обвързани правосъдни каузи сред олигарсите. От тази позиция е доста значимо сега да се вземат ограничения в три съществени базови направления- да се обезпечи цялостна защита на очевидците по стартовите каузи, касаещи олигархията, в това число и извеждането на очевидци в чужбина, тъй като ще бъдат убити, като тези двамата, които бяха убити последните две седмици. Става въпрос за директна и цялостна защита на фона на разформираното бюро, което имаше ангажимент да охранява очевидците по тежки каузи. Ние видяхме какво стана- сега, в който останат без защита, очевидци по основни тематики бяха убити. И ще има още убити ", безапелационен е Парамов.

Според него второто направление е българската страна да употребява опита на Германия, по който бяха разкрити немските сметки в Швейцария.

" Те бяха над 10 000 сметки, като част от разкритите хора влязоха в пандиза, а другите им бе блокирано цялото благосъстояние в тези сметки. Покрай тази скица, останаха във висящо положение 275 българи, които бяха открити паралелно с немските и които имаха над 400 000 швейцарски франка. Българските данъчни служби направиха опит да получат от немските органи документите и сметките, само че по някаква причина сметките се изгубиха. Налага се отначало немските служби да оказват помощ за уточняване на тези сметки. И третото направление е смяна на правната система в България. Намеренията на властта могат да се изпълнят единствено със подпомагане от страна на американците. Байдън може да помогне доста, в случай че американското Централно разузнавателно управление на САЩ се употребява за следствие на българските офшорки в чужбина ", изясни финансистът.

По италианската стратегия " Чисти ръце ", която се предлага доста сполучливо, може да се стигне до разкриването на тези 4400 притежателя на тези офшори.

Там има събрани към 50 милиарда $ и това са задоволително мощни средства, излезли от българската страна, които могат да бъдат помощ в сегашната икономическа обстановка, сподели още той.

Парамов е безапелационен, че без значение, че на министър-председателят му остава доста малко време да ръководи България, той може да се запише в историята, че е стартирал желанието на американския президент да се работи в тази посока.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР